HORIZONTI ATEIZMA Predavanje Željka Porobije i Pavla Gregorića u Medinoj škrinji

Knjiga Horizonti ateizma, koja je već izazvala priličnu medijsku pozornost, konačno će biti predstavljena i javnosti u Varaždinu, 21. veljače u 18 sati u Medinoj škrinji. Moderator diskusije, kako je i red, bit će domaći ‘Varaždinec’ Branko Detelj, gimnazijski profesor i kolumnist.

Sveučilišni profesor dr. Pavel Gregorić i nekadašnji dekan Adventističkog teološkog fakulteta u Maruševcu dr. Željko Porobija započeli su svoje dopisivanje elektroničkom poštom, da bi u jednom trenutku shvatili kako bi od toga mogla nastati ozbiljna filozofska knjiga.

Knjiga pretresa brojna pitanja suvremenog ateizma, od mogućnosti pomirenja vjere i znanosti, do rasprava o etici i smislu života. Dobila je pozitivne recenzije, krenula u prodaju, a u međuvremenu izazvala i različite reakcije, jer se bavi temom koja zapravo nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

S obzirom na to da su obojica već dovoljan dio svog života proveli u knjižnicama i predavaonicama, svoja predstavljanja knjiga radije održavaju u neformalnijim prostorima. Zato su u Varaždinu dogovorili nastup u popularnoj Medinoj škrinji, pri čemu je nimalo nevažan argument da se tamo toči oko 200 vrsta kvalitetnog piva.

Stoga ste pozvani i na predstavljanje knjige, za koje je predviđeno nekih 30-ak minuta, kao i na neformalno druženje u ovoj poznatoj varaždinskoj pivnici. Imate pravo i postavljati pitanja, ili davati svoja mišljenja i sugestije. Kao i uvijek, dobrodošle su filozofske kritike. A moći ćete nabaviti i svoj primjerak knjige po posebnoj promotivnoj cijeni, i po želji uz posvetu autora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije