ALAN KOŠIĆ ‘Uhljebljen’ je i bivši HNS-ov dožupan kojeg se nitko ni ne sjeća

Alan Košić je bio zamjenik varaždinskog župana i stranačkog HNS-ova kolege Predraga Štromara. Četiri godine imao je plaću 12.189 kuna, pa se zadužio s dva kredita čije rate plaća više od 7000 kuna mjesečno, piše 24 sata.

Košić i Štromar bili su sigurni da će opet Varaždinsku županiju. Ankete su im davale prednost, stranka ih je podržavala, ali onda ih je ljetos u drugom krugu potukao Radimir Čačić.

Obojica su ostala bez posla, s tim da je Štromar nakon koalicija HNS-a i HDZ-a postao potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva. Njegov zamjenik Košić mogao je samo koristiti pravo na šest mjseci pune plaće nakon smjene, ali mu je trebao posao.

Osjetljiv pravni posao ekonomistu

Od jučer je Košić zaposlenik državne tvrtke Podzemno skladište plina Okoli. Tvrtku vodi HNS-ovac Krešimir Malec, a nedavno smo pisali kako je i Malecov savjetnik bez natječaja postao SDSS-ovac Dragan Crnogorec, koji je magistar tehničkog obrazovanja i crtanja te nije imao baš posla s energetikom. Košić je zbrinut na drugi način.

Iako je, prema biografiji od srpnja, Košić prvostupnik ekonomskog smjera, upravo on je izabran na natječaju za referenta specijalista u službi pravnih, kadrovskih i općih poslova.

– To mjesto je dugo upražnjeno, a inače je rezervirano za pravnika. U natječaju je tražen VSS ili VŠS ekonomist upravo kako bi bio zaposlen Košić. Imat će plaću od 14 do 15 tisuća kuna bruto i ovo je nastavak kastrofalne politike političkog kadroviranja – kaže nam sugovornik iz državnog skladišta plina.

HNS-ovci drmaju Okolijem

Kad se pogleda opis poslova na kojima bi Košić trebao raditi, jasno je da su oni rezervirani za pravnika. Štoviše, neki su iznimno osjetljivi i pogreške u pravnim tumačenjima bi mogle nanijeti štetu tvrtki.

Tako treba kontrolirati ugovore koji podliježu parafiranju, dakle važne ugovore za tvrtku. Daje stručne ocjene o pravnim aspektima iz područja rada Službe. Prati i primjenjuje pravne regulative važne za poslovanje društva, a to znači europsku i hrvatsku regulaciju na vrlo osjetljivom plinskom tržištu.

Također i kordinira poslove kadrovske problematike te treba poboljšati sustave upravljanja kvalitetom, sigurnosti…

Na naš upit zašto je za te poslove tražen ekonomist, iz PSP Okoli su nam odgovorili da je natječaj proveden sukladno internim pravilnicima i potrebi posla. Kažu da je oglas bio javan, a Košić je ispunjavao sve tražene uvjete.

Sporna stranačka kadroviranja

– Njegov prijem nema veza sa stranačkom pripadnošću. Pri zapošljavanju se vodimo jedino stručnošću ne diskiminirajući niti jednog državljanja bez obzira na spol rasu, nacionalnu, vjersu ili političku pripadnost – odgovaraju nam.

U PSP Okoli je inače već od ranije smješten i dugogodišnji član HNS-a Josip Jambrač. Jučer je portal Net.hr objavio i da je HNS-ov bivši direktor đakovačkog vodovoda Vlado Koren (57) zaposlen kao direktor Divizije mreža u podružnici Hrvatske pošte. Koren je inženjer poljoprivrede stočarskog usmjerenja, piše 24 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije