ZA ŽIVOT ‘Nismo ovdje došli mijenjati zakone nego molitvom osvijestiti građane’

Građani okupljeni u inicijativi ’40 dana za život’ će od 12. veljače pa do 25. ožujka moliti ispred varaždinske bolnice, a cilj kampanje je kako kažu, senzibilizirati javnost i upoznati mlađe i starije građane s problemom pobačaja.

Inicijativa je danas započela u Hrvatskoj i cijelome svijetu, a u Varaždinu će se moliti svaki dan od 8 do 10 sati.

Iz inicijative tvrde kako su protiv pobačaja i za očuvanje života od samoga začeća do prirodne smrti, a zanimalo nas je zalažu li se da se pobačaj zabrani u potpunosti.

– Mi nismo ovdje došli mijenjati zakone niti politički djelovati, nego molitvom osvijestiti lokalnu zajednicu. Odgovoriti na pitanje što je pobačaj, što on znači, više progovoriti o njemu, omogućiti građanima da se educiraju, a posebno mladi – rekla nam je Ivančica Milovec, voditeljica inicijative ’40 dana za život’ u Varaždinu.

Česte su kritike na račun inicijative kako ometaju pacijente i kako bolnica nije prigodno mjesto za molitvu.

– Ja bi samo zamolila jednog pacijenta neka dođe i neka kaže tko ga je omeo i na koji način. Tko su opće ti ljudi koji to govore i zašto to govore. Ako nas netko kritizira naravno da ima pravo kritizirati to je normalno i kritike su uvijek dobro došle, ali bi bilo dobro kad već upućuju kritiku da bude istinita, a ne paušalna – rekla nam je za kraj Milovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije