Predavanje ‘Ayurveda-znanost o životu’ 29. siječnja u Županijskoj palači

U ponedjeljak, 29. siječnja, Veleposlanstvo Indije u Županijskoj palači u Varaždinu organizira javno predavanje ‘Ayurveda-znanost o životu’ s početkom u 19 sati.

Besplatna javna predavanja ‘Ayurveda – znanost o životu’ održat će se u četiri hrvatska grada, Varaždinu, Zadru, Splitu i Zagrebu, a predavač je će renomirani dr. Nikhil M. Dongarkar, izvorni ayurvedski liječnik iz Indije i predstavnik Sri Sri Ayurvede Europe, a građani će se moći predbilježiti i za individualne ayurvedske konzultacije uz pulsnu dijagnostiku te po želji za ayurvedske tretmane ili tečajeve ayurvedskog kuhanja.

– Ayurveda je od Svjetske zdravstvene organizacije priznata kao jedan od najstarijih sustava liječenja. Sama riječ Ayurveda znači ‘znanost o životu’, a ayurvedski sustav medicine star je više od 5.000 godina! Ayurveda je specifična po svom cijelovitom i individualnom pristupu svakoj osobi uz namjeru da se ukloni korjenski uzrok problema, a ne samo simptomi bolesti. Bitne komponente ayurvedske medicine su pravilna prehrana usklađena s tjelesnim tipom osobe te smirivanje misli i jačanje živčanog sustava uz primjenu ayurvedskih tretmana te tehnika kao što su meditacija, yoga i vježbe disanja – stoji u najavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije