Goranka Mitrović na FOI-ju održala radionicu u okviru projekta e-Izvori

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu jučer je za znanstveno-nastavne djelatnike fakulteta održana radionica ‘Značaj bibliometrijskih analiza u kvantitativnom vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti’. Radionicu je u okviru projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih izvora informacija – e-Izvori održala Goranka Mitrović iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a djelatnice Knjižnice posjetile su i voditeljicu Knjižnice Fakulteta organizacije i informatike Bernardu Kos.

Projekt e-Izvori vrijedan 133.760.000,00 kuna od 2016. godine provodi Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, potaknuta nedovoljnom međunarodnom vidljivošću hrvatskih znanstvenika te zbog nedovoljne mobilnosti znanstvene radne snage, posebno mlađih znanstvenika. Provedbom projekta hrvatskim će se znanstvenicima olakšati pristup međunarodnim časopisima i bazama podataka što izravno utječe na poboljšanje istraživačkoga okruženja za znanstvenike i otvara mogućnosti njihove bolje međunarodne vidljivosti.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 16. ožujka 2018. godine organizira i tribinu pod nazivom Izazovi i perspektive u jačanju konkurentnosti hrvatske znanstvene i visokoškolske zajednice te radionicu e-Izvori: iskustva i planovi. Tribina i radionica održat će se s ciljem podizanja svijesti o projektu te dodijeljenoj pomoći Europske unije za njegovu provedbu kao i upoznavanju sudionika sa stanjem projekta i planovima o projektu.

Tribina i radionica namijenjene su ponajprije korisnicima elektroničkih izvora znanstvenih i stručnih informacija, a to su znanstvenici, nastavno osoblje u visokoškolskim ustanovama, studenti te knjižničari u visokoškolskim i znanstvenim ustanovama, ali i svim novim, mogućim skupinama korisnika. Otvorene su za javnost i besplatne za sudjelovanje, a Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva sve zainteresirane da se prijave od 12. veljače do 12. ožujka.

Informacije o načinu prijave, kao i novosti vezane uz tribinu i radionicu, bit će dostupne na mrežnim stranicama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i portalu projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija – e-Izvori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije