GLAZBOM ZA MALE ŠAPICE ‘Znali smo da radimo nešto dobro i da tako treba biti!’

Već tradicionalno, učenici Elektrostrojarske škole u Varaždinu, usmjerenje Medijski tehničar (razred 4.g.), organizirali su humanitarnu akciju kako bi sakupili novčana sredstva za božićne poklone napuštenim psima smještenim u prostorijama Udruge ‘Spas’.

No ove godine, kako je to istaknula učenica iz 4.g. razreda, Vida Žagar, odlučili su akciju podići na višu razinu i to uz pomoć varaždinskih glazbenika.

Glazbenici su od početka akcije svirali na varaždinskim ulicama i trgovima, a kad se crta podvuče, za Udrugu ‘Spas’ skupili su 1.300 kuna te su za te novce kupili hranu i ostale potrepštine za napuštene pse.

Učenici koji su organizirali akciju redom su: Nikola Androić, Marko Bićanić, Hana Dolenec, Ida Kovač, Nina Milojević, Gabrijela Negovec, Leticija Tea Rojc, Ema Veseljak i Vida Žagar. U organizaciji je sudjelovao i učenik Erik Đuranec, jedini učenik koji nije iz 4.g, već iz 4.a razreda.

Glazbenici koji su se odazvali akciji su: David Magdić, Bruno Krnetić, Predrag Peharda, Lovro Vujnovac, Leoni Flower Finocchiaro, Domagoj Obadić, Dominik Rušec, Andrija Šafran, Emanuel Vuk, Lujza Mikulan, Ela Novak, Nika Novak i Nikola Androić.

Zašto su uopće organizirali ovu humanitarnu akciju i kako su je proveli, pročitajte u nastavku. Tekst je napisala učenica Leticija Tea Rojc.

Ako malo bolje sagledate svijet oko sebe, možete primijetiti da se sve ponaša skladno. Sve se formira u harmoniji, sve se odvija prema nekom zakonu. Stvoreni smo da unosimo red u kaos, stvoreni smo za ljubav, stvoreni smo da djelujemo intuicijom. Tako se desilo to da smo spojili dva i dva.

Naša ekipa mješavina je čudnih osobnosti, istovremeno nas privlače i razdvajaju naše različitosti, ali postoji nekolicina stvari do kojih svatko od nas drži. Spojili smo dva i dva. Životinje i glazbu.

Unazad godinu dana varaždinska glazbena scena je prilično živnula, dobivši hrpu novih, mladih, talentiranih glazbenika koji gore od želje da sviraju. Vani je bilo hladno, ona prava prosinačka zima uvlačila se u kosti, ali svakog dana druga skupina glazbenika skupljala bi novac za Spas. Bilo je dana kad je padala kiša, bilo je dana kad smo se svi kolektivno tresli, oni koji su imali gitare u rukama i oni koji su imali fotoaparate. No, baš svakoga dana Dućanska je ulica odzvanjala glazbom koja je s vremenom pronašla svoj put i do prijatelja na četiri noge. Puno smo se smijali, pogotovo onda kada bi lijepili mikrofone trakom, jer nismo mogli drugačije. Puno smo se smijali i kada je djevojke iz Black Sheltera zahvatio pljusak usred svirke.

Puno smo se smijali, jer smo znali da radimo nešto dobro i znali smo da tako treba biti.

Još kao prvašići srednje škole, zadnjeg smo dana prvog polugodišta otišli u Spas. Ta tradicija se nastavila kroz cijelu srednju školu, no sada kada smo maturanti, željeli smo stvar podići na novu razinu, tek toliko da se sjete nekad na Mecu koliki smo ‘genijalci’ mi bili.

Naša ideja nam, naravno, nikako ne bi pošla za rukom da nije bilo još genijalnijih glazbenika, koji su otpjevali, odsvirali i otplesali vječno prisutnu zimu i neimaštinu psića, zaradivši za njih novac. Također, hvala svima od srca koji su na bilo koji način doprinijeli našoj akciji‘, napisala je Leticija Tea Rojc.

I za kraj, pogledajte video koji će vam najbolje predočiti kako to izgleda kad se male ruke slože kako bi pomogle malim šapicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije