‘ŠKOLE ZA AFRIKU’ U Novom Marofu održan Humanitarni božićni koncert

Da se nalazimo u najljepšem dijelu godine, u kojem dolazi vrijeme mira, opraštanja, ljubavi i darivanja, uvjerili su nas u to i učenici i djelatnici Umjetničkog odjela Osnovne škole Novi Marof.

U ponedjeljak, 18. prosinca, pred prepunom dvoranom Kulturnog centra ‘Ivan Rabuzin’, održan je Humanitarni božićni koncert u sklopu UNICEF-ova projekta ‘Škole za Afriku’ u koji je i ove godine uključena OŠ Novi Marof, pod vodstvom koordinatorice projekta Božene Hokman, defektologinje škole. Likovna grupa razredne nastave izradila je keramičke privjeske s afričkim motivima i na taj način prikupila 1742 kune.

Svim prisutnima obratili su se ravnatelj škole Anđelko Bošnjak i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač istaknuvši izvrsnu suradnju Grada i škole.

Publika je sat i pol uživala u instrumentalnim i vokalnim skladbama koje su izvodili učenici polaznici Umjetničkog odjela. Bilo je tu izvrsnih solističkih nastupa, ali i točaka kroz koje se mogla vidjeti i osjetiti radost zajedničkog muziciranja.

Izvođači su bili polaznici Početničkog solfeggia, klaviristice, flautistice, violinistica, klarinetist, trombonist, gitaristički duo, komorni sastavi harmonika, Vokalna skupina OŠ, Mali zbor, zbor i tamburaški orkestar, puhački orkestar.

Na kraju koncerta, prigodne riječi uputio je i Dragan Logožar, voditelj Umjetničkog odjela, koji je zahvalio svim izvođačima, kolegicama i kolegama koji su sudjelovali u pripremi koncerta, kao i svim nazočnima koji podupiru rad škole i Umjetničkog odjela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije