AVANTURA NA DRAVI Jeo kukce, probao halucinogene droge i preživio narko-mafiju!

Poznati avanturist iz Svetog Đurđa i stručnjak za preživljavanje u prirodi Robert Markovčić Moko i Damjan Kolarek, koji potpisuje produkciju, vode vas na zanimljivo putovanje divljim dijelovima rijeke Drave.

Film pod nazivom ‘Opstanak: Preživjeti Dravu’ proteklih je dana prikazan i u koprivničkom kinu Velebit, a dostupan je i na YouTubeu (u nastavku).

Priča počinje u dokumentarističkom stilu, prateći Roberta kako gradi splav, lovi ribu uz pomoć biljke pod nazivom divizma, lovi žabe, jede sirove kukce…

U većem dijelu filma Markovčić nas podučava kako preživjeti u dravskoj divljini, iznosi detalje o biljkama koje sreće putem i opasnostima koje vrebaju prilikom boravka u prirodi.

Jedan dio filma je glumljen i prikazuje djelovanje halucinogene biljke kužnjak, a dotiče se i dravskih mitova i legendi. Također, nisu izostale čak ni neke političke poruke.

U završnome dijelu svoje avanture Moko se sukobljava i s ‘narko-mafijom’, koja na području uz Dravu uzgaja marihuanu. Ovaj igrani dio snimljen je u svojevrsnoj trash-maniri.

Vrijedi poseno spomenuti da je cijeli uradak prožet snimkama cijelog niza ptica koje obitavaju na ovome području, za što je zaslužan poznati biolog i ekolog Goran Šafarek.

Kako izgleda dravska pustolovina Roberta Markovčića, najbolje da se uvjerite sami, uživajući pritom u skrivenim ljepotama Drave ili, kako je neki nazivaju, hrvatske Amazone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije