Vijesti / Društvo

FOLKLORIJADA Pobijedili učenici Osnovne škole Martijanec

FOLKLORIJADA Pobijedili učenici Osnovne škole Martijanec

U subotu, 2. prosinca, u školskoj dvorani V. osnovne škole Varaždin, održala se 5. Folklorijada osnovnih škola Varaždinske županije - natjecanje u poznavanju tradicijske kulture.

Ove godine najbolje znanje u kvizu o poznavanju tradicijske kulture pokazali su učenici 6. razreda Osnovne škole Martijanec, Dora Bedeković, Lorena Kolarić i Luka Crnković i učenice 6. razreda V. osnovne škole Kopjar Petra, Šavor Lucija i Jurčević Anđa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom da su obje ekipe imale isti broj bodova, da bi dobili pobjednika učenici su morali odgovarati na dodatno pitanje, po principu 'ko će prije'.

U tom dijelu brži su bili učenici iz Martijanca, pa su time ujedno proglašeni pobjednicima 5. Folklorijade.

Na ovogodišnjoj folklorijadi u kvizu su se natjecali još i učenici Prve osnovne škole Varaždin i IV. osnovne škole Varaždin.

U izvedbenom dijelu programa predstavili su se učenici Četvrte osnovne škole iz Varaždina pod vodstvom učiteljice Ivane Švagelj i učenici Osnovne škole Martijanec, koje je uvježbala za nastup učiteljica Tena Glavak.

Kao i svake godine Folklorijada je protekla u ugodnom raspoloženju, uz korektno navijanje za svoje ekipe. Tradicionalni organizatori Folklorijade su članovi DFD Sončece Varaždin uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!