Novomarofčani će imati ekološku javnu rasvjetu, radovi vrijedni 812 tisuća kuna

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač u četvrtak je s predstavnicima tvrtki, zajednicom ponuditelja Cotra d.o.o. iz Varaždina i Hranić-DDV d.o.o. iz Ivanca, potpisao ugovor o Rekonstrukciji i građenju energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete.

Riječ je o radovima vrijednim 812 tisuća kuna zahvaljujući kojima će se u samom centru Novog Marofa značajno unaprijediti postojeća javna rasvjeta te postaviti nova na pojedinim mjestima gdje je dosada nije bilo.

– U dijelu Zagorske ulice, dijelu Ulice kralja Tomislava i Ulici Augusta Šenoe mijenja se postojeća rasvjeta novom, ekološki učinkovitom LED rasvjetom. U dijelu Ulice Tina Ujevića, dijelu Ulice Miroslava Krleže, dijelu Ulice kralja Tomislava, te uz potok Koroščak gradi se nova ekološki učinkovita LED rasvjeta s obzirom na to da na tim lokacijama rasvjeta trenutno ne postoji – pojasnio je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Jenkač.

Radovi su vrijedni spomenutih 812 tisuća kuna od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjeluje u sufinanciranju s iznosom od 600 tisuća kuna.

– Riječ je o još jednom od projekata koji je važan za podizanje standarda života i stvaranja boljih uvjeta za naše Novomarofčane, a u kojem nas prati Vlada RH, odnosno spomenuto Ministarstvo. Samo ove godine preko raznih programa i projekata u Novi Marof, s nacionalne razine, stiglo je oko 6 milijuna kuna. Zahvaljujem središnjoj vlasti i resornim ministarstvima na suradnji koja će se prema najavama u ovakvom obimu nastaviti i idućih godina – zaključio je Jenkač.

Rok za dovršenje radova uređenje dijela stare i izgradnje nove rasvjete je 90 dana od dana potpisivanja ugovora uz eventualno produljenje roka ukoliko će vremenski uvjeti to zahtjevati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije