INFORMATIČKA ŠTAFETA Ekipa lepoglavske osnovne škole osvojila prvo mjesto

U ponedjeljak, 27. studenog, u varaždinskoj Prvoj osnovnoj školi održana je 9. Informatička štafeta, međužupanijsko ekipno natjecanje za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole, koje od 2016. godine Društvo informatičara Pula provodi zajedno sa školama u Varaždinskoj županiji.

Ove se godine s područja Varaždinske županije natjecalosedam osnovnih škola (I. , II., III., IV. osnovna škola Varaždin te škole iz Brezničkog Huma, Martijanca i Osnovna škola Ante Starčević iz Lepoglave).

Prije samog početka natjecanja, natjecatelje i njihove mentore pozdravili su i obratili im se ravnateljica I. osnovne škole Varaždin Karmen Hans – Jalšovec, te organizatori natjecanja na području Varaždinske županije, Darko Krznar i mr. sc. Tamara Ređep.

Svaka škola natjecala se s jednim timom učenika, pa je 28 učenika pokazalo svoje znanje u crtanju (program Bojanje), pisanju (MS Word), izradi prezentacija (MS PowerPoint) i računanju (MS Excel) korištenjem računala.

Na natjecanju se koristio operacijski sustav Windows 7 i Office 2010 na hrvatskom jeziku, a provodilo se prema već postojećim pravilima Društva informatičara Pula.

Prvo mjesto na natjecanju osvojila je ekipa Osnovne škole Ante Starčević Lepoglava, mentorice Nevenke Harjač, drugo mjesto ekipa I. osnovne, mentorice mr.sc. Tamare Ređep, a treće mjesto pripalo je Osnovnoj školi Martijanec čiji je mentor Dragan Lukić.

Zahvaljujući potpori Varaždinske županije timovima koji su osvojili 1., 2. i 3. mjesto uručene su nagrade, a svi natjecatelji i njihovi mentori dobili su zahvalnice i diplome.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije