EKOLOGIJA Prva osnovna u europskom projektu vrijednom više od 100 tisuća eura

S početkom nove školske godine Prva osnovna škola Varaždin započela je s provođenjem novog Erasmus+ KA2 projekta ‘Connected with the Environment’, u kojem sudjeluje sa školama iz Austrije, Grčke, Slovenije i Poljske koja je glavni koordinator projekta.

Projekt je temeljen na ekološkim načelima, a kroz četiri različita modula svaka će zemlja pokazati kako je okoliš utjecao na promjene u njihovim međusobnim odnosima kroz razne aspekte u različitim sredinama. Uz to cilj projekta je i razvijati ICT vještine, usavršavati znanje engleskog jezika u zajedničkoj suradnji, te upoznati različite školske sustave i metodologije rada.

Projekt traje 24 mjeseca, od 1. rujna ove godine do 31. kolovoza 2019. godine. Vrijednost projekta je 114.285 eura koji će se dijeliti na pet partnera za istraživanja i mobilnosti u svrhu učenja učenika i učitelja škole, a vrijednost bespovratnih sredstava za varaždinsku školu je 25.270 eura. Koordinator projekta I. osnovne škole je Draženka Kolonić, učiteljica razredne nastave.

Osim koordinatora, projektni tim koji će s djecom provoditi projekt čine: Karmen Hans-Jalšovec, ravnateljica škole, Tea Pavičić-Zajec, učiteljica razredne nastave, Stella Kulaš, učiteljica engleskog jezika, Sonja Tušek-Podobnik, učiteljica razredne nastave i Karmen Zgrebec, učiteljica biologije.

Od 18. do 20. listopada u partnerskoj školi u Ljubljani je održan prvi projektni sastanak na kojem su razrađeni detalji oko provedbe I. modula projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije