FOTO Viničani posjetili Jarminu – mjesto pogibije Mladena Kasuna

U organizaciji Općine Vinica, udruge branitelja UDVDR-a Klub Vinica i Košarkaškog kluba Vinica, u subotu, 4. studenog, 130 mještana Općine Vinica posjetilo je Jarminu, mjesto pogibije hrvatskog viteza Mladena Kasuna, kako bi odali počast njemu i njegovima suborcima koji su položili svoje mlade živote na oltar domovine.

Mladen je kao pripadnik specijalne postrojbe Policijske uprave varaždinske ‘Roda’, zajedno sa svojim prijateljima, poginuo 9. studenog 1991. prilikom proboja u Vukovar.

Sve viničke hodočasnike kao i uvijek dosad, dočekali su načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić, branitelji Jarmine i ostali koji su Viničance lijepo počastili.

Kod spomen obilježja, nakon odsvirane i otpjevane himne s kojom je odana počast domovini, koju su odsvirali članovi Puhačkog orkestra Vinica, svim prisutnima obratio se domaćin, načelnik Općine Jarmina koji je u svojem govoru zahvalio svima koji su branili Jarminu te se zahvalio majci poginulog Mladena, Ankici Kasun, te svima ostalima koji već 11 godina za redom dolaze tamo gdje se je branila i obranila naša domovina Hrvatska.

Nakon domaćina okupljenima se obratio i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, koji je u svojem govoru istaknuo važnost žrtve koju su podnijeli svi naši branitelji ne samo u Jarmini već i na svim drugim ratištima diljem Lijepe naše.

– Odajemo počast našem prijatelju i sumještaninu, hrvatskom vitezu Mladenu koji je svoj mladi život položio na oltar domovine prije 26 godina. Danas se ne cijeni i ne vrednuje značaj i uloga branitelja jer o njima ne uče niti osnovno niti srednjoškolski učenici, što je nedopustio ali i opasno, istaknuo je načelnik u svojem govoru.

Prisutnima se obratio i domaći župnik Ivan Bešlić te uz prigodnu molitvu kod spomen obilježja izrazio zahvalu na obrani države. Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća najprije Mladenove majke i obitelji, cvijeće su položili načelnik u ime općine, vinički branitelji, članovi KK Vinica i svi ostali.

U župnoj crkvi u Jarmini održana je sv. misa koju je predvodio prečasni Valent Posavec, vinički župnik kojem je asistirao domaći župnik. U misnom slavlju svoj doprinos dali su članovi Puhačkog orkestara Vinica, predvođeni prof. Navojem i članovi crkvenog zbora Sv. Cecilija, predvođeni prof. Dragicom Bedenik-Boltek.

Nakon mise organiziran je posjet spomen groblju u Vukovaru i spomeniku ispred stare bolnice u Vukovaru podignutom u znak sjećanja svim policajcima poginulim u Vukovaru.

– Ovo je bilo jedno u nizu zahvalnih hodočašća našem Mladenu i svim njegovim prijateljima, zato zahvaljujem najprije Mladenovoj majci i obitelji, te svima koji su u tome sudjelovali i tako odali počast onima koji su zaslužni da smo mi svoj na svome – izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije