BOLNICA CT uređaj stiže u prosincu, magnetska rezonanca u prvoj polovici 2018.!

Nakon mnogo godina čekanja i brojnih upita pacijenata, dobre vijesti stižu u varaždinsku bolnicu – već u prosincu stiže CT uređaj, dok se na proljeće očekuje dolazak uređaja za magnetsku rezonancu!

– Sredstvima za decentralizirane funkcije, sukladno Odluci o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove u 2017. godini, Opća bolnica Varaždin je provela postupak javne nabave CT uređaja 128 slojnog, koji je okončan. Sklopljen je i ugovor, u većem dijelu uređen je prostor za njegovu isporuku, montažu i stavljanje u punu funkciju, što se svakako očekuje tijekom prosinca – rekli su iz Ravnteljstva bolnice.

Osim CT-a, iz bolnice su potvrdili da uređaj za magnetsku rezonancu iduće godine napokon stiže u Varaždin.

– Ministarstvo zdravstva objavilo je u Elektroničkom oglasniku javne nabave jedan uređaj za magnetsku rezonancu 1.5T za Opću bolnicu Varaždin. U otvorenom postupku javne nabave, javno otvaranje ponuda održat će se 16. studenog, u Zagrebu, a rok je to do kojeg pristižu ponude – javili su iz bolnice.

Nakon što postupak javne nabave bude okončan i sklopljen ugovor, rok za isporuku, montažu i stavljanje u punu funkciju uređaja iznosi 90 dana od dana zaprimanja obavijesti da je prostor spreman za isporuku.

– Opća bolnica Varaždin ima predviđeni prostor za uređaj magnetske rezonance, no dok se ne ispoštuju sve procedure javne nabave, ne možemo točno odrediti kad će uređaj stići. Ipak, po nekim našim procjenama, bit će to u svibnju 2018. godine – rekli su nam iz bolnice, dodavši da je to ‘velika stvar za varaždinsku bolnicu’.

Dodajmo tome da Ministarstvo zdravstva MR uređaj nabavlja iz sredstava europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija’ 2014. – 2020. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije