Vatrogasci iz Gornjeg Ladanja, Vinice i Donjeg Vratna pokazali da su u ‘formi’!

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornje Ladanje jučer je, 5. listopada, održana javno-pokazna vatrogasna vježba ‘Gornje Ladanje 2017.’.

Vježba je održana s pretpostavkom da je došlo do požara podruma u objektu društvenog doma te opasnost od širenja požara na cijeli objekt. Bilo je potrebno brzo izvršiti pretraživanje podruma jer su se unutra nalazile unesrećene osobe.

Operativni članovi DVD-a Vinica pristupili su izvlačenju unesrećenih te gašenju požara u podrumu dok su operativni članovi domaćini DVD-a Gornje Ladanje i gosti operativni članovi iz DVD-a Donje Vratno sprječavali širenje požara na objekt.

Na javnoj-pokaznoj vježbi sudjelovalo je 26 operativnih vatrogasaca s navalnim vozilom, auto cisternom i dva kombija.

Vježbom su vatrogasci sagledali sve specifičnosti takve vrste požara te su ujedno provjerili ispravnost vatrogasne opreme, vozila, hidrantske mreže, ali svakako i operativnu spremnost.

Nakon vježbe, zamjenik zapovjednika DVD-a Gornje Ladanje Tomislav Zrinski podnio je prijavak načelniku Općine Vinica Marijanu Kostanjevac, koji je samu vježbu ocijenio uspješnom te zahvalio svim vatrogascima na požrtvovnosti i nesebičnom dobrovoljnom radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije