ŽUPAN POSAVEC ‘Vi ste dragulji našeg društva i obrazovanja Međimurja’

Agencija za odgoj i obrazovanje, uz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija unatrag 13 godina organizira svečanu dodjelu posebnog i najznačajnijeg priznanja u obrazovanju, Oskar znanja 2017.

>>> FOTO Oni su ponos Međimurja – župan primio dobitnike Oskara znanja

Nakon što je centralna dodjela održana u Zagrebu, župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem te pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Brankom Sušecom u Maloj vijećnici Međimurske županije odlučio je upriličiti svečani prijem za 13 međimurskih Oskarovaca.

Međimurski školarci: “Lijepo je vidjeti tablicu poretka i vidjeti kad si prvi!”

Privilegija i čast mi je reći da imamo velik broj dobitnika prestižne nagrade Oskar znanja, niz državnih prvaka, uz to nekoliko prvaka s međunarodnih natjecanja, ujedno i svjetske prvakinje, sve u segmentu obrazovanja. Vi ste dragulji našeg društva i obrazovanja Međimurja“, istaknuo je župan Posavec prilikom svog obraćanja te uputio čestitke nagrađenim učenicima, njihovim mentorima, profesorima i ravnateljima te naglasio da je ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece najisplativija investicija, ali i budućnost sviju nas.

Dobitnici Oskara znanja iz Međimurske županije su Tina Čatlaić, Martin Josip Kocijan, Domagoj Smolić, Josip Nino Pleh, Sara Tušek, Julijana Jelena Toplak, IvonaMarciuš, Luka Šafarić, Vilim Srnec i Samuel Sobočan, Lukas Novak, Lucija Marković i Eva Perčić.

Važnost profesora je velika što će vam reći svi prvaci. Prekrasno je čuti vijest da smo prvi, časno je čuti da smo prvi u Hrvatskoj, a prvi u svijetu je vjerujte nešto najljepše, ne samo za ravnatelje nego i za učenike koji su ih dočekali kao svjetske prvake“, s ponosom je istaknula ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić.

Kakav je osjećaj biti najbolji, nakon bezbroj sati radi, truda i iščekivanja rezultata najbolje je opisao Luka: “Lijepo je vidjeti tablicu poretka i vidjeti kad si prvi” koji je ujedno svojim riječima zaključio ovogodišnji svečani prijem kod međimurskog župana.

Prijem i nagrade su djeci poticaj da se izbore i pokažu svima koliko su uspješni

Mentori koji su bili uzor, nesebično pružili svoje znanje ovim mladim Međimurkama i Međimurcima su Mirjana Vidović, Ljubica Blažinčić, Miljenko Blažeka, David Štampar, Davorka Majetić, Mišo Rašan, Verica Mutvar, Željka Trupković, Smiljana Colar, Gordan Bartolić, Štefanija Požgaj i Željka Kadi.

Osobno mi je jako drago da ste prepoznali tih, marljiv, samozatajan i odgovoran rad ove djece, oni rade 25 sati dnevno u svojim područjima koja ih iznimno zanimaju. Ovo je poticaj da budu sigurniji i glasniji i da se uspiju izboriti, pokazati da marljivo, tiho i samozatajno rade, a da to mogu i glasno reći, dići glavu, pokazati svima, evo me, ja sam tu, uspješan sam, rastem i idem i dalje. Hvala Vam na potpori svima“, dodala je u zahvali mentorica Vidović tijekom razgovora na svečanom prijemu.

Međimurski školarci već dugi niz godina dokazuju da su u samom vrhu državne, europske i svjetske obrazovne scene čemu su najviše pripomogli njihovi mentori, ravnatelji, ali i roditelji. Posavec je dodatno naglasio kako će Županija i dalje činiti sve što je potrebno za najbolji mogući razvoj kako bi svim učenicima omogućila što bolje uvjete te da kasnije budu najbolji ambasadori Međimurja, kakvi su i danas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije