Vijesti / Društvo

FOTO Održane 'Viničke jeseni': 'Ovo moramo čuvati kao zjenicu oka'

FOTO Održane 'Viničke jeseni': 'Ovo moramo čuvati kao zjenicu oka'

Nakon otvorenja Viničke tradicijske kuće, u subotu, 28. listopada, odražan je i Etnofolk Etnotour festival 'Vinička jesen', također u sklopu projekta DETOX koji se odvija kao dio programa Interreg Slovenija-Hrvatska, a financira se iz Europske unije.

U dvorani zgrade Općine Vinica za ovu je prigodu bila postavljena 'Vinička razglednica' koju su oslikale tete iz Dječjeg vrtića Sreća, koja je predstavljala viničku nošnju u kojoj su se mogli zainteresirani slikati, a članice veziljske sekcije KUD-a Vinica izložile su ručne radove koje su izradile njihove vrijedne ruke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Etnotour Etnofolk festival 'Vinička jesen' otvorio je načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac, koji je pozdravivši sve prisutne, zahvalio gostima, članovima KUD-ova na sudioništvu, a posebno domaćinu, članovima KUD-a Vinica, koji ovakvim događajima njeguju običaje i čuvaju kulturu i tradiciju viničkog kraja.

- Ovo sve naše nematerijalno kulturno bogatstvo i raznolikosti koje imamo svi mi moramo čuvati kao zjenicu oka - istaknuo je načelnik u svojem obračanju.

Posebno je izrazio zadovoljstvo što na smotri sudjeluju i mladi folkloraši OŠ Vinica što daje nadu da se kultura i tradicija neće zaboraviti, a ovakvih će događaja biti i u budućnosti te na tome zahvalio učiteljici Snježani Gašparić, voditeljici folklora OŠ Vinica.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci