Započela provedba projekta Citywalk: ‘Varaždin je poznat kao grad pješačenja’

Danas je u dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva ‘Varaždin’ održana početna radionica projekta ‘Citywalk’.

Osnovni cilj projekta je poboljšanje ključnih uvjeta pješačenja, kao sredstva urbane mobilnosti.

Grad je taj projekt odlučio provesti kroz pet radnih paketa u vremenskom periodu od šest mjeseci. Prvi paket je realiziran već danas nabavom promidžbenih materijala koji se direktno tiču pješačenja, nakon toga bi se trebala sprovesti analiza postojećeg stanja mobilnosti u gradu.

Za kraj bi trebale doći na red smjernice za planiranje pješačke prohodnosti pa bi Grad tako trebao razviti aplikacije na kojima bi se nalazile pješačke rute i plan grada Varaždina.

– Varaždin je poznat kao grad pješačenja i bicikliranja, jer mnogi Varaždinci na posao odlaze pješice i biciklom. Međutim znamo isto tako da ima sve više automobila, tako da mi ovim projektom pokušavamo promijeniti svijest lokalne zajednice o jednom zdravom načinu života i većem korištenju alternativnih načina prijevoza. Grad Varaždin je dobio oko miljun i dvjesto tisuća kuna za provođenje projekta koji će trajati 30 mjeseci. Prva faza koja je trenutno aktivna je nabava i promocija promidžbenih materijala pa izrada projekta da se može napraviti analiza urbane mobilnosti – izjavio je Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije