Ovako je izgledao uvod u svečanost povodom početka rada centara izvrsnosti!

– Danas je bio početak rada centara izvrsnosti i tom prilikom mnoštvo roditelja, djece i profesora zajednički se fotografiralo, s visine, iz vatrogasnog vozila, fotografirao je Krešo Geci. Bio je i župan Radimir Čačić. Ono što je narušilo svečani dojam je hrpa smeća u tamošnjem skate parku.

Skrenula nam je pažnju na taj detalj današnje svečanosti vezane u početak rada devet Centara izvrnosti jedna Varaždinka.

Kao i mnogi drugi, i ona je kći dovela danas na svečanost i nemalo se iznenadila kad je vidjela u kojem je stanju skate park.

– Živo ruglo. Mnoštvo djece i roditelja okruženo smećem. Nije tako od jučer. To je tako nakon svakog petka. Nekad je bilo samo u vrijeme dana maturanata, sada je tako ‘svaki ibogi petak’. Srednjoškolci loču iza škola. Stakla k’o u priči. Svakog vikenda se mora čistiti za njima. Mene čudi da ovom prilikom nije organizirano nikakvo čišćenje toga prostora – začudilo je našu čitateljicu.

Svečanost je nastavljena u dvorani Gospodarske škole, nakon čega su učenici krenuli prema školama u kojima djeluju centri izvrsnosti koje pohađaju.

No neugodan osjećaj je ostao. Dok je Radimir Čačić govorio o Varaždinskoj županiji kao ‘točki za darovite’, jedinoj u Hrvatskoj koja ima europski certifikat, naličje ‘izvrsnosti’ nalazilo se svega nekoliko metara dalje od svečanosti.

> DEVET CENTARA IZVRSNOSTI ‘Postali smo točka za darovite, jedini u Hrvatskoj!’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije