UMJETNA INTELIGENCIJA U Zagrebu održana konferencija ‘AI2Future’

Fakultet organizacije i informatike sudjelovao je kao partner u organizaciji konferencije ‘Artificial Intelligence 2 Future’ koja se održala u Zagrebu 5. i 6. listopada 2017. pred gotovo 240 sudionika.

Organizatori konferencije bili su EVENTA01 i DRAP.AI, a uz FOI, partneri u organizaciji konferencije bili su Microsoft, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogranje te Tehničko veleučilište Zagreb.

Ekipa EVENTA01 u Zagreb je dovela 16 predavača koji su govorili o primjeni umjetne inteligencije u poslovnom, ali i širem okruženju.

Govorilo se tako o umjetnoj inteligenciji u kontekstu konverzacijskih agenata i njihovoj tržišnoj primjeni, odnosno kada i kako mogu zamjeniti ljudske agente u prodaji ili tehničkoj podršci.

Manos Tsagkias, iz nizozemske tvrtke 904LABS govorio je o razvoju algoritama od 50-tih do danas. Dok se tvrtka Microsoft potrudila naglasiti kako oni umjetnu inteligenciju smatraju komplementarnom, a ne konkurencijom ljudima.

Za one koji više vole filozofske teme predavanje je održao dr. Thorsten Gressling. Gressling je objasnio kako umjetna inteligencija utječe na politiku i kako može biti katalizator novih društvenih promjena, te se dotaknuo nedavnih američkih izbora i ruskih botova koji su bili iznimno aktivni na društvenim mrežama.

Na konferenciji se pričalo i o tome kolku primjenu umjetna inteligencija ima u Hrvatskoj u poslovnoj primjeni.

Od članova FOI-evog Laboratorija za umjetnu inteligenciju na konferenciji su sudjelovali izv. prof. dr. sc. Markus Schatten, dr. sc. Igor Tomičić i Bogdan Okreša Đurić, mag. inf. predstavili rezultate projekta ModelMMORPG – Large-Scale Multi-Agent Modelling of Massively Multi-Player On-Line Role Playing Games financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost te su održali radonicu na temu Large-scale distributed AI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije