‘LOV, RIBOLOV, PRIRODA, TURIZAM’ Evo što vas sve očekuje na ovogodišnjem sajmu!

U Areni Varaždin će se od 13. do 15. listopada održati 22. po redu međunarodni sajam ‘Lov, ribolov, priroda, turizam’, pod izvršnom organizacijom tvrtke DMK Vall 042.

– Sajam ima izuzetno dugu tradiciju te je poznat na ovim područjima, ali i šire. Ove će godine sajam okupiit stotinjak izlagača iz Hrvatske, ali i Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke, Njemačke i Rumunjske. Lagani porast inozemnih izlagača potvrđuje da se za sajam čuje i izvan granica Hrvatske – istaknula je Maja Šimenc, direktorica sajma.

Svi zaljubljenici u lov, ribolov i boravke u prirodi doći će na svoje za vrijeme trajanja sajma.

– Na sajmu će se predstaviti i OPG-ovi uz bogatu ponudu jela i pića iz raznih dijelova zemlje. Cilj sajma je na jednom mjestu okupiti proizvođače i trgovce te stručnjake iz područja lova, ribolova, turizma, te predstaviti njihovu djelatnost.

Osim toga, istaknula je Šimenc, važna je i edukativna komponentna.

– Popratni sadržaji uključuju izložbe i radionice. I ove godine Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza postavit će izložbu prepariranih životinja, Zoološki vrt iz Zagreba postavlja izložbu ‘Gmazovi i zmije Hrvatske’, u sklopu koje će posjetitelji moći vidjeti pet vrsta zmija. Ove godine dovode i kraljevske pitone koji će se moći dirati. Gljivarsko društvo Smrčak organizira izložbu gljiva, dok će Interland izložiti preparirane slatkovodne ribe, a umjetnik Robert Garafolić izložit će kamene satove i skulpture ‘Sovica’. Maja Patafta sva tri dana vodit će kreativne radionice za djecu.

Novina sajma je izložba ‘Bonsai’ autora Adriana Horvata.

– Njegova tehnika je posebna po tome što bonsai drvca radi iz naših vrsta drva, a ne japanskih. Bit će to nešto novo za vidjeti, a svi koji žele naučiti detalje o bonsai tehnici mogu se prijaviti na radionice koje su na rasporedu u petak i nedjelju.

Hrvatski lovački savez jedan je od suorganizatora sajma.

– Od 11 sati na dan otvorenja, u petak, posjetitelji će moći probati lovački gulaš. Posebna atrakcija ove godine su mlađa ekipa rogista, a Lovački savez organizira i Izvršni odbor Hrvatskog lovačkog saveza s temama izmjene normativnih akata što se streljaštva tiče, Sajamski kup u gađanju letećih meta u Ljubešćici, predavanje naziva ‘Edukacija lovaca o opasnostima od mina’ – kazao je Ivan Kutnjak, predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije.

Športski ribolovni savez organizira okrugli stol ‘Natjecateljski ribolov u lovu ribe udicom na plovak’, a posjetitelji će, uz sve navedeno, moći isprobati čari disc golfa, uživati u reviji lovačkih pasa.

Sajam je za posjetitelje u petak i subotu otvoren od 9 do 19 sati, u nedjelju od 9 do 17 sati. Cijena ulaznice za odrasle iznosi 25 kuna, umirovljenike, đake i studente 15, dok je cijena obiteljske ulaznice 50 kuna. Djeca do 7 godina imaju pravo na besplatan ulaz.

PROGRAM

Petak, 13.10.

10:00 Otvorenje Sajma
11:00 Priprema i podjela lovačkog gulaša – u organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije
14:00 Sastanak izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza
17:00 – 19:00 Radionica ‘Izrada bonsai drvca’ – Adrian Horvat

Subota, 14.10.

09:00 Sajamski kup u gađanju letećih meta – u organizaciji LD ‘Vepar’ Ljubeščica – Ljubeščica
11:00 Okrugli stol ‘Natjecateljski ribolov u lovu ribe udicom na plovak’ – u organizaciji Športsko ribolovnog saveza Varaždinske županije; predavač Kristijan Kosmačin
14:00 Predavanje Edukacija lovaca o opasnostima od mina i eksplozivnih ostataka rata; predavači Dražen Šimunović (HCR) i Nino Trakoštanec (PU varaždinska)
15:00 Disc golf prezentacija – Disc golf klub Varaždin, vanjski prostor
18:00 Predavanje ‘Zmije Hrvatske’ – Zagrebački zoološki vrt

Nedjelja, 15.10.

09:00 Sajamski kup u gađanju letećih meta – u organizaciji LD ‘Vepar’ Ljubeščica – Ljubeščica
09:30 – 11:30 Radionica ‘Izrada bonsai drvca’ – Adrian Horvat
10:30 Revija lovačkih pasa – Hrvatski kinološki savez
15:00 Disc golf prezentacija – Disc golf klub Varaždin, vanjski prostor
16:00 Predavanje ‘Zmije Hrvatske’ – Zagrebački zoološki vrt

Petak – nedjelja

Izložbe – Divljač hrvatskih krajeva – Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza
– Izložba ‘Zmije i gmazovi’ – Zoološki vrt grada Zagreba
– Izložba gljiva – Gljivarsko društvo Smrčak
– Izložba Bonsai Zrinski – autor Adrian Horvat, dipl. ing agronomije
– Izložba prepariranih slatkovodnih riba – Interland d.o.o.
– Izložba lovačkih satova te slika i skulptura ‘Sovice’ – Robert Garafolić

Radionice – kreativne radionice za djecu s Majom Pataftom

Više o sajmu saznajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije