Gospodarska škola Varaždin kroz Erasmus+ projekt potiče mlade na poduzetništvo

Gospodarska škola Varaždin od rujna provodi projekt ‘Odvaži se uključiti u poduzetništvo’ u okviru Erasmus+ programa. Partneri u projektu su škole iz Španjolske, Italije, Grčke, Poljske i Protugala.

– Ovaj je projekt jedan u nizu već provedenih projekata Gospodarske škole Varaždin iz fondova EU-a u kojima se promovira poduzetništvo i samozapošljavanje učenika nakon završenog školovanja – izjavila je ravnateljica Katica Kologjera Novak.

Zanimljivo je da će se veći dio projektnih aktivnosti odvijati na španjolskom jeziku budući da učenici trećih i četvrtih razreda smjera hotelijersko-turistički tehničar uče tri strana jezika od kojih je jedan i španjolski jezik.

– Jedan od ciljeva projekta jest razviti poduzetničke vještine učenika za bolju konkurentnost na globalnom tržištu rada kroz različite aktivnosti projekta. Zahvaljujući mobilnostima u partnerske škole u inozemstvu te komunikaciji s partnerima učenici će imati mogućnost razviti jezične vještine i vještine uporabe različitih alata IKT-a – rekla je Renata Mađarić, voditeljica projekta.

Projektom će se promovirati i razvijati poduzetničke vještine kod učenika kako bi postigli bolju konkurentnost na globalnom tržištu rada, organizacijom predavanja i radionica mladih lokalnih poduzetnika te posjetom uspješnim lokalnim tvrtkama.

Također će se razvijati i promovirati regionalni turistički proizvod kroz sve etape istraživanje tržišta, marketing, plasiranje proizvoda na tržište te predstaviti turistički potencijali regije.

Učenici će osnovati virtualnu tvrtku, razvijati vještine uporabe stranih jezika u konkretnim situacijama u osobnom i poslovnom kontekstu (predstavljanje, razgovori za posao, poslovni sastanci i sl.), razvijati vještine uporabe digitalnih alata/tehnologija za cjeloživotno učenje i poduzetništvo (on-line prezentacije, izrada videomaterijala, on-line komunikacija i sl.).

Provest će se petodnevna mobilnost nastavnika radi povezivanja europskih obrazovnih institucija i razmjene dobre prakse te stručnog usavršavanja nastavnika te petodnevna razmjena grupe učenika u okviru transnacionalnih aktivnosti učenja s ciljem stjecanja novih znanja i vještina kako bi postali aktivni građani Europe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije