Aktivirana brojna klizišta na području Grada Lepoglave i Općine Donja Voća

Obilne su kiše, na samo na područjima uz rijeke i potoke na kojima je došlo do izlijevanja vode iz korita i plavljena okoline, štetu pričinile i u visinskim dijelovima područja grada Lepoglave.

Naime, kiša je prouzročila i klizanje tla. Pojavila su se klizišta koja su oštetila lokalne ceste te prijete stambenim objektima. Najpogođenije je pogranično područje Višnjice.

Aktivirala su se klizišta na nekoliko lokalnih cesta, a jedno od njih oštetilo je i cestu na području na kojem graniče Grad Lepoglava i Općina Donja Voća.

U Višnjici, točnije u Zalužju, ponovno se aktiviralo klizište u neposrednoj blizini obiteljske kuće.

– Obilaskom terena, utvrdili smo trenutno stanje i popis lokacija na kojima su se aktivirala klizišta, posebno na području Zlogonja gdje zajednički s općinom Donja Voća izviđamo mogućnost brze sanacije prometnice koja bi mogla ozbiljno ugroziti sigurnost u prometu, ali i otežati prometovanje mještana tamošnjeg zaselka. Nisu bolje prošla ni privatna zemljišta koja su također, natopljena vodom, jednostavno samo kliznula i odronila se. Procjenjujemo štetu koja zasigurno sigurno neće biti mala – istaknuo je nakon obilaska terena zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Prvi korak u sanaciji navedenih klizišta izrada je potrebnih projekata kako bi se sanacija obavila stručno i kvalitetno i time na istim mjestima spriječila aktivacija klizišta.

Inače, Grad Lepoglava još uvijek sanira klizišta nastala prethodnih godinama.

Riječ je o tehnički složenim i financijski zahtjevnim zahvatima kojima se troše proračunska sredstva koja se ne ulažu u razvoj već vraćanja trenutnog stanja u prvobitno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije