OD VINICE DO KNEGINCA Održana biciklijada povodom Dana oslobođenja Varaždina

Unatoč lošem vremenu ove se subote na startu 3. Biciklijade okupilo preko dvadesetak biciklista – djece i rekreativaca, kako bi obilježili Dan oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije te Dan branitelja Varaždinske županije.

Prije starta biciklistima se obratio predsjednik viničkog kluba branitelja Ivan Krajcer te zahvalio svima na dolasku zaželjevši sudionicima sigurnu vožnju i sretan dolazak na cilj u Gornjem Knegincu.

Predsjednik Kluba iz Gornjeg Kneginca Ocvirek također se pridružio željama za uspješnom vožnjom okupljenim biciklistima.

U svom su obraćanju oba predsjednika istakla značaj obilježavanja obljetnice te zahvalili svima na pomoći osobito Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata pod čijim se pokroviteljstvom ova biciklijada održava već treću godinu.

Između ostalog, kako su rekli, važno je znati i uvijek naglašavati kako se upravo u Vinici formirala 5. Bojna 1 A brigade ‘Tigrovi’ iz koje je kasnije formirana legendarna 7. Gardijska brigada ‘Puma’ te kako se ne smije zaboraviti doprinos svih koji su sudjelovali u obrani Varaždina i okolice.

Okupljenim biciklistima obratio se i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac zahvalivši svima, pogotovo mladima i djeci, na dolasku.

Također je zahvalio organizatoru utrke te svim sudionicima poželio ugodnu i sretnu vožnju do cilja u Gornjem Knegincu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije