AEROPIKNIK Špancireri imali prilike razgledati izložbu naoružanja i vojne opreme

Izložbom naoružanja i vojne opreme, koju je u suradnji s Aeroklubom Varaždin organiziralo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, u petak je započeo 27. aeropiknik u Varaždinu.

U šatoru Ministarstva obrane, koji je bio postavljen u Ulici Ankice Opolski, posjetitelji Špancirfesta mogli su razgledati naoružanje i vojnu opremu hrvatskih proizvođača te se upoznati s programom – Postani kadet, a posebnu je pozornost pobudio simulator letenja na nadzvučnom borbenom zrakoplovu MIG- 21.

Brojni špancireri tako su imali prigodu iskusiti doživljaj leta na nadzvučnom borbenom zrakoplovu te o pilotskom pozivu razgovarati s pilotima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

– Prezentacija koju je Ministarstvo obrane organiziralo na ovogodišnjem Špancirfestu nastavak je izvanredne, dugogodišnje suradnje s Aeroklubom Varaždin, i naše potpore inicijativama civilnog društva u smislu promocije zrakoplovstva i pilotskog poziva – istaknuo je na prezentaciji Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, koji je tom prigodom predsjedniku varaždinskog Aerokluba Branku Komaru, uručio odluku ministra obrane Damira Krstičevića kojom će Ministarstvo obrane Republike Hrvatske pružiti potporu Aeroklubu Varaždin pri organizaciji velikog međunarodnog aeromitinga – CIAV 2018., koji će klub organizirati u srpnju sljedeće godine.

– Koristim prigodu da još jedan put zahvalim Ministarstvu obrane na svesrdnoj podršci našim dosadašnjim aktivnostima, ali i na potpori koju ćemo imati prilikom organizacije CIAV-a. Upravo zahvaljujući podršci MORH-a naš će aeromiting biti jedna od najvećih zrakoplovnih priredbi u ovom dijelu Europe, na kojoj će nastupiti i atraktivne letačke skupine zemalja članica NATO-a – rekao je Branko Komar, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Program varaždinskog Aeropiknika, kojim Aeroklub Varaždin nastoji oživjeti staru slavu ove atraktivne priredbe u našem gradu, bit će nastavljen u subotu, kada se na varaždinskom aerodromu očekuje slijetanje zrakoplova civilne i generalne avijacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije