SIGURNOST Hitna na biciklima i ove godine pomaže špancirerima u slučaju nevolje

Brojni šetači ovih dana uživaju u čarima Špancirfesta, a neki zasigurno ne znaju da, ukoliko nešto pođe po zlu, u gradu postoji organizirana hitna pomoć i to na biciklima.

Riječ je o projektu varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu i Varaždinske županije koji je prvi put proveden prošle godine za vrijeme festivala tako da je ove godine tim već dobro uigran.

– Dobra praksa nastavlja se i ove godine, a riječ je o inovativnom i odličnom projektu. U gradu je gužva ovih dana, a ukoliko je nekome potrebna pomoć biciklima liječnici mogu najbrže doći do pacijenta. Svojevrsna je to sigurnost svim posjetiteljima, tako da sam zadovoljna što se projekt nastavio i ove godine – istaknula je Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Važnost i vrijednost ‘Hitne na biciklima’ prepoznala je Hrvatska udruga za sigurnost pacijenata nagradivši lani projekt godišnjom nagradom za doprinos sigurnosti pacijenata.

– Varaždinska županija uvijek ima inovativne i kreativne ideje, tako da mislim da bi taj put trebalo slijediti – dodala je ravnateljica.

Liječnik i tehničar su ekipa koja za vrijeme festivala svaki dan, od 18 do 20 sati, ‘kruži’ užim centrom grada i nadgleda situaciju.

– Zdravstveni djelatnici ovo rade na volonterskoj bazi, nakon radnog vremena. Cilj i svrha je sigurnost naših građana, ali i svih posjetitelja. Ukoliko je nekome potrebna pomoć, može se nazvati broj 194 nakon čega se prosljeđuje poziv timu – kazao je Mladen Smoljanec, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije .

Nina Krobot, liječnica koja sudjeluje u projektu rekla je kako zasad nije bilo većih intervencija.

– Na sreću ove godine do sada nije bilo većih intervencija, najčešće građani imaju ‘šetalačke’ probleme – žuljeve. Ljudi pozitivno reagiraju, osjećaju se sigurnije, a samim time im je i šetnja ugodnija – kazala je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije