FOTO Dedek i Babica, zaljubljeni par, držat će se za ruke i ove Velike Gospe

Ove godine proslavi blagdana Velike Gospe u Biškupcu ponovo će prisustvovati i Dedek i Babica, zaljubljeni slamnati par koji uvijek iznova razveseljuje posjetitelje tog dijela Varaždina u vrijeme blagdana.

Treći je ovo put da su Dedek i Babica stali na polje odmah uz cestu, u Gospodarskoj ulici, točno preko puta mjesta gdje će djeca, ali i neki odrasli, zabavu potražiti na treskačima, ringišpilu, vlakiću… A uz njih je i mali psić. Slamnati, naravno.

– Prvi put smo Dedeka i Babicu napravili prije sedam ili osam godina, ni sam se više točno ne sjećam. Nismo ih radili svake godine, ovisilo je to o tome što je raslo na polju. Ako je bila pšenica, bilo je i slame, ako je bila ‘kuruza’, onda smo tu godinu preskočili – priča nam Damir Frntić iz Biškupca, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje je autor ove slamnate skulpture.

U podizanju dvoje simpatičnih likova i njihovom ‘oblačenju’ pomaže cijela obitelj i rodbina, kaže Frntić. Ali problem mu je, kaže, naći tko će izbalirati slamu.

– Mi imamo balirku samo za klasične bale, ali balirke za roto-bale su ljudi koji su ih imali prodali. Od običnih bala smo napravili ruke, a glave i tijela su od roto-bala – objašnjava Frntić.

Dedek i Babica držat će se za ruke tijekom ovog blagdana kada će u Biškupcu biti najviše ljudi. Nažalost, neće još dugo nakon blagdana ostati na tome mjestu. Razlog je prozaičan – na polje treba posijati uljanu repicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije