Vijesti / Društvo

'Bolje da tu i tamo netko urla na ulici pa da barem imamo mlade ljude u gradu'

'Bolje da tu i tamo netko urla na ulici pa da barem imamo mlade ljude u gradu'

U zadnje vrijeme sve su učestaliji izgredi u središtu Varaždina, ekscesi su iz mjeseca u mjesec sve veći. Što gradska vlast misli poduzeti u vezi toga?

Upozorio je na problem i postavio to pitanje Damir Laljek (HDZ) na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 18. srpnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Brojni su upiti o djelovanju policije, komunalnog redarstva i Vijeća za prevenciju kriminaliteta - rekao je Laljek.

Nabrojao je i neke radnje koje građane posebno bodu u oči ili uši.

- To su svakodnevno noćno okupljanje iza Prve gimnazije, šaranje po pročeljima fasada, nedavno ukradena kornjača u Dućanskoj ulici...

Gradonačelnik Ivan Čehok u svome je odgovoru podsjetio na to da se građani već dulje vrijeme žale da je grad prazan, kao i na to da su svi kandidati za gradonačelnika u kampanji govorili o tome kako oživjeti središte grada.

- Ja sam sad nekoliko puta izašao. Fala budi Bogu, počeli su se ljudi vraćati u središte grada. One večeri kada je koncert imala grupa Drugi način, grad je bio pun. Bolje da tu i tamo netko i viče ili urla na ulici pa da barem imamo mlade ljude u središtu grada - uvodno je izjavio Čehok.

No potom je odmah prešao na ozbiljniju retoriku.

- Sigurno je da moramo napraviti sastanak Vijeće za komunalnu prevenciju, kad se članovi vrate s godišnjeg odmora. Osim toga, zamjenici gradonačelnika Zlatan Avar i Sandra Malenica imali su sastanak s ugostiteljima. Jasno im je rečeno da duže radno vrijeme nosi i određene njihove obveze u pogledu održavanja javnog reda i mira - zaključio je Čehok zasad tu temu, koja će se sigurno ponovno aktualizirati na sljedećim sjednicama Gradskog vijeća.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci