U Lepoglavi održan 4. memorijalni vatrogasni kup ‘Kos – Ledinščak’

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava, u suradnji s udrugom Branitelji Hrvatske Lepoglava, organiziralo je u Lepoglavi 4. memorijalni vatrogasni kup ‘Kos – Ledinščak’.

Riječ je o vatrogasnom natjecanju koje su održava u spomen na dvojicu poginulih hrvatskih branitelja iz Lepoglave, inače članova DVD-a Lepoglave – Marka Ledinščaka i Slavka Kosa.

Natjecanje je u Lepoglavi okupilo više od 20 vatrogasnih ekipa, a ispred članova obitelji poginulih branitelja otvorila ga je Dubravka Arbanas, supruga Slavka Kosa.

Uz predsjednika DVD-a Lepoglave Damira Fundu i predsjednika Vatrogasne zajednice grada Lepoglave Marija Canjuge, sve nazočne pozdravili su i gradonačelnik Marijan Škvarić te državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop.

Istaknuli su kako je važno čuvati spomen na hrvatske branitelje koji su za slobodu Hrvatske položili živote te da su vatrogasci svojim dolaskom i sudjelovanjem na natjecanju pokazali da poštuju njihovu žrtvu.

Nakon otvorenja počast je poginulim braniteljima odana na lepoglavskom groblju.

Natjecanje je održano na terenima Sportsko – rekreacijskog centra u različitim dobnim skupinama – od djece do odraslih i to u muškim i ženskim kategorijama.

Najuspješnije vatrogasne ekipe nagrađene su medaljama i peharima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije