LJETO U VARAŽDINU Sport, rekreacija i zabava – evo što vas čeka na Kapucinskom!

Teren za odbojku na pijesku, pješčanik za igru te oaza za osvježenje – sve je to samo dio Ljeta na Kapucinskom koje se održava i ove godine!

– U sklopu Ljeta u Varaždinu, ove godine u suradnji s Gradom Varaždinom, na Kapucinskom trgu bit će sportsko-rekreacijsko-zabavna zona. Mnogo je događanja u gradu ljeti, a dio na ovom trgu namijenjen je sportu, kako bi Varaždince, ali i posjetitelje i ljetnih dana naveli na rekreaciju – istaknula je Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina.

Na trgu je ove godine uređen teren za odbojku na pijesku, većih dimenzija nego lani, zatim beach bar i zona za osvježenje s vodenom maglicom.

– Ove će godine teren biti iskorišten za sportski događaj ‘Final 4 rukomet na pijesku’, utakmice koje će se igrati 14. i 15. srpnja, a ujedno su priprema za Europsko rukometno prvenstvo koje se u siječnju 2018. održava i u Varaždinu.

Suorganizator je Gradska tržnica Varaždina koja se, istaknula je Toth, pobrinula za uređenje.

– Više od 200 tona pijeska je na Kapucinskom, a oni koji su imali prilike isprobati teren, rekli su kako je uistinu odlične kvalitete. Program je raznolik – od petka, 21. srpnja, Plesni klub Takt Varaždin organizirat će plesnjake, a 22. srpnja bit će Family day – dan za druženje roditelja i djece. Tog će dana sve završiti koncertom Mie Dimšić od 21 sat.

Program traje do 5. kolovoza, a za kraj manifestacije pripremljen je koncert grupe ‘Bang Bang’.

– Novina je i besplatno korištenje terena za odbojku, potrebno je samo rezervirati termin u Beach baru na Kapucinskom ili na brojeve telefona: 042 421 494 ili 099 555 1120 – kazala je Toth.

Ljeto u Varaždinu ove je godine organizirano u rekordnom roku, a riječ je o osamdesetak programa, istaknula je Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika.

– Od niz programa istaknula bih rukometni turnir, a osim sportskog programa očekuje nas i glazbeni. Grad je izdvojio 130 tisuća kuna, a povećanje budžeta odnosi se na organizaciju spomenute rukometne manifestacije – kazala je Malenica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije