VIDEO I FOTO Pernara na deložaciji u Šenkovcu odnijela policija

– Mi, nažalost, ne možemo zaustaviti ovrhe, to je do države. Na nama je da ukažemo na enorman porast broja ovrha i na to da je u manje od mjesec dana ovo četvrta provedena deložacija, što znači da se ovršni pakao nastavlja i da se deložacije provode užurbano nakon lokalnih izbora – rekao je saborski zastupnik Ivan Pernar danas u Šenkovcu, gdje je provedena deložacija poduzetnika Vladimira Potočnjaka iz stambeno-poslovnog objekta s autopraonicom, servisnom halom za montažu guma i popravak vozila, poslovnim centrom i kafićem.

Potočnjak od 2011. nije uredno vraćao kredit od 110.000 eura jer je, kako kaže, došlo do velikih promjena u visini kamatne stope, a imao je i leasing u istoj banci koji nije više mogao otplaćivati zbog promjena u tečaju švicarskog franka.

– Imam sa sinovima tvrtku 27 godina. Nikad nismo imali probleme, imali smo veliki promet i prihode i sve smo redovito servisirali – rekao je. Ispred objekta u Ulici maršala Tita okupili su se aktivisti Živog zida koji nisu uspjeli spriječiti deložaciju. Interventni policajci su odnijeli Pernara, a protiv njega je podnesena i prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije