AQUACITY Za sezonu spreman! ‘Znamo tko je generator smrada, riješit ćemo to’

Kvaliteta vode u jezeru Motičnjak, na popularnom Aquacityju, je besprijekorna, pogodna za kupanje.

Pokazala je to i posljednja analiza, koja se radi jednom mjesečno.

Uz to, proteklih dana, po završetku lokalnih izbora, uređena je i plaža, nema više korova koji je nagrđivao prostor, Aquacity je spreman za sezonu.

Poruka je to koju su danas javnosti željeli odaslati Zlatan Avar i Sandra Malenica, zamjenici varaždinskog gradonačelnika, i Dražen Hrain, novi stari direktor gradske tvrtke Aquacity d.o.o.

– Želimo naglasiti da će se Aquacity u budućnosti uređivati. Mi smo u ovih nekoliko dana u suradnji sa zakupcima uredili ono što možemo za ovu sezonu. Zastupamo stajalište da ovo mora biti varaždinsko more, a to znači da ulaz mora biti besplatan – rekao je Avar, podsjećajući da je tijekom proteklih godina postojala ideja da se ulaz na kupalište počne naplaćivati.

Dosta od sadržaja je devastirano, ustvrdio je Avar. Primjerice dio teniskih terena u potpunosti je zarastao u korov.

– Napravit ćemo sve da Aquacity opet izgleda kao što je to bilo u stara dobra vremena. Razgovarao sam s predstavnicima Gastrocoma, koji je zakupac, najavio sam aktivnosti koje će Grad poduzeti, očekujem i od njih i od ostalih zakupaca punu suradnju – kazao je Avar.

Rekao je da još nije provjerio sve stavke ugovora, je li zakupac imao određene obveze vezane uz održavanje prostora koje eventualno nije ispunjavao.

A jedan od vječitih problema Aquacytija je obližnji pročistač. Ne toliko često, ali nekoliko puta tijekom ljeta, s njega se širi nesnosan smrad.

To, naravno, ne utječe na samu vodu u jezeru, ali boravak na Aquacityju tada postaje krajnje neugodan. Kako to riješiti?

– Mi znamo tko je generator toga problema i pregovarat ćemo s onima koji generiraju, reći ću tako, loš miris. Imamo nekoliko rješenja toga problema i na tome ćemo intenzivno raditi. Možda neće ove sezone biti sve riješeno, ali za sljedeću sigurno hoće – najavio je Avar.

Ove godine u proračunu je osigurano 300.000 kuna za funkcioniranje tvrtke Aquacity i za osnovna ulaganja.

– Ideja je puno, ali za ovu sezonu teško možemo to sve realizirati. U ovih tjedan i pol napravili smo što smo mogli. Za sada nemamo ni spasilačku službu. Trebamo sada snimiti situaciju, vidjeti kakve su obveze trgovačkog društva i tada odrediti daljnje korake – rekao je direktor Dražen Hrain.

Najavio je kao izvjesno tek da će na plaži uskoro biti postavljeno nekoliko roštilja, koje će građani moći besplatno koristiti.

U vrijeme kada se na Aquacityju održavala konferencija za novinare, meteorološki podaci govorili su da je temperatura 32 stupnja.

Bilo je to nakon 14 sati, ali plaže na Aquacityju još su bile prazne. Obično se popune u poslijepodnevnim satima, a naročito vikendom. Naravno, uspjeh cijele sezone za zakupce na tome prostoru uvijek ovisi o vremenskim prilikama tijekom ljeta.

A kako dodatno privući kupače na varaždinsko more, da ono zaživi u punom potencijalu – zadatak je to novog direktora i novoizabrane gradske administracije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije