KRŠĆANSKE PREDSTAVE Družina Ozana sudjelovala na Festivalu kršćanskog kazališta

U nedjelju u Histrionskom domu na 3. Festivalu kršćanskog kazališta predstavljen je rad Tibora Martana, pedagoga iz Osnovne škole Visoko, s tamošnjim učenicima.

Tibor Martan u toj školi radi kao pedagog, no u školi i izvan škole djeluje kao dramski pedagog, pisac i etnolog. S djecom i mladima radi kratke predstave u trajanju od petnaestak minuta koje prikazuju živote hrvatskih svetaca ili pak progovaraju o kršćanskim vrednotama.

Po tom svom opredjeljenju, a i po estetici koju njeguje u svojim predstavama vrlo je specifičan u kontekstu hrvatske dramske pedagogije. U njegovoj grupi se okupljaju djeca različitih dobnih skupina (a nađe se i pokoja odrasla osoba), no svi se međusobno vole, poštuju i odlično surađuju. I pedagoški i umjetnički rezultati Tibora Martana su uistinu vrhunski te pokazuju da se s djecom i mladima mogu uspješno obrađivati i kršćanske teme.

Članovi dramske grupe iz Osnovne škole Visoko, nastavljaju raditi i kao srednjoškolci kada napuste osnovnu školu pod vodstvom Tibora Martana u Dramskoj družini ‘Ozana’ koja djeluje pod okriljem KUD-a ‘Braća Radić’ Visoko.

U nedjelju su obje dramske grupe pokazale pet kratkih predstava koje se sve mogu podvesti pod naslov ‘Što je tvoje blago?’. Tekst triju predstava napisala su sama djeca, a dva Tibor Martan. Predstava ‘Blago’ prema tekstu Tibora Martana postavlja pitanje jesu li blago stvari ili čisto srce i duhovne vrednote.

Prvi dio Festivala završen je tim dojmljivim nastupom djece i mladih iz Visokog, nakon kojega je uslijedio razgovor s publikom i druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije