FOTO Održan 3. memorijalni planinarski pohod u spomen na hrvatske branitelje

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec i Planinarskog kluba Ivanec, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanca, održan je ‘3. memorijalni planinarski pohod ‘Putem Ivanečke planinarske obilaznice’ u spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje s područja Grada Ivanca’.

Dvadeset i pet sudionika pohoda okupilo se na raskršću u Prigorcu, gdje ih je u ime organizatora pozdravio potpredsjednik UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije i predsjednik ivanečkog Ogranka, Ljudvek Cikač.

Zahvalio je Cikač svima na odazivu na ovu tradicionalnu manfestaciju, jednu u nizu kojom se čuva sjećanje na žrtvu koju su hrvatski branitelji ivanečkog kraja dali u obrani slobode hrvatskog naroda.

Nakon odavanja počasti poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, prvom hrvatskom predsjedniku i Vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga RH, dr. Franji Tuđmanu, i stradalim planinarima, započeo je pohod rutom Prigorec – Ivanečka Željeznica – Izvor Šumi, duljine oko 7 kilometara.

Na tom se dijelu Ivanečke planinarske obilaznice nalaze dvije kontrolne točke koje su sudionici koji ih nemaju mogli pečatom evidentirati u svome Dnevniku planinarske obilaznice.

A uživanje u svježem planinskom zraku i ljepotama bio im je poseban bonus.

Tijekom pohoda, koji je trajao oko dva sata, koloni sudionika se pridružila još nekolicina planinara, rekreativaca i hrvatskih branitelja, pa se ukupan broj popeo na više od trideset.

Kraći odmor bio je na izvoru Šumi nakon čega je uslijedio završni dio pohoda, do Izletišta Jarki, gdje se nastavilo druženje uz razgovor i ručak.

Planinarski grah za sve je sudionike pripremio član Planinarskog kluba Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec, hrvatski branitelj Ivan Strugar Čimbek, zajedno sa svojom obitelji.

Neki su branitelji iskoristili šumski ambijent te u dodatnoj šetnji pokazali svoju istraživačku spretnost i u kratkom roku ubrali jedne od najpopularnijih i najslasnijih šumskih plodova – vrganje.

Iz Planinarskog kluba Ivanec i UDVDR – a Ogranak Ivanec izrazili su zadovoljstvo odazivom na memorijalni pohod, istaknuvši kako je ovaj bio najuspješniji od svih do sada, a posebno ih raduje što ova ‘priča’ iz godine u godinu raste.

A kako je njime okončan obilazak Ivanečke planinarske obilaznice, organizatori za naredni, 4. memorijalni pohod, koji će se održati 27. svibnja 2018. godine, planiraju odabrati rutu na jednom od niza prekrasnih predjela planine Ivanščice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije