UZVRATNI POSJET Šveđani boravili u posjetu Prvoj osnovnoj školi Varaždin

U sklopu Erasmus KA2 projekta ‘Human Science Technology Art Engineering Mathematics Laboratory’, koji je dobiven u okviru programa Erasmus+, KA2 projekta, partneri iz Švedske bili su u uzvratnom posjetu Prvoj osnovnoj školi u trajanju od 14. do 20. svibnja.

Podsjetimo, učenici Prve osnove su u Švedskoj boravili u ožujku ove godine, te također putuju u Švedsku u prosincu.

Koordinator projekta Prve osnovne škole Varaždin je učitelj tehničke kulture Ivica Kolarić, univ. dipl. ing. Projektni tim osim voditelja čine: Đurđica Želimorski, učiteljica engleskog jezika, dr.sc. Tea Pavičić Zajec, učiteljica razredne nastave i Karmen Hans-Jalšovec, ravnateljica.

Glavni cilj projekta je edukacija učenika u području robotike s naglaskom na radu na 3D printeru, mobilnoj robotici (Rescue, OnStage) te rad sa učenicima sa posebnim potrebama. Nositelj projekta je Istituto di Istruzione ‘Alcide Degasperi’, Borgo Valsugana, Italija.

Za vrijeme boravka u Varaždinu osim radnog dijela, zajedničkih radionica i natjecanja u robo-alci gosti su se upoznali sa znamenitostima Varaždina, posjetili su muzej u Starom gradu, Entomološku zbirku i Županijsku palaču.

Zajedno s učenicima I. osnovne škole Varaždin sudjelovali su na Robocup natjecanju u Mariboru i bili su na zajedničkom izletu na Plitvičkim jezerima. Posjet gostiju završio je robopiknikom na Dravi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije