OLIMPIJSKI FESTIVAL Najbolji mališani iz vrtića ‘Bajka-Bubamara’, ‘Pande’ druge

Mališani iz varaždinskih dječjih vrtića u četvrtak su na stadionu ‘Sloboda’ sudjelovali na velikom finalu 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Uz sve što ima prava Olimpijada – mimohod sudionika, olimpijsku zastavu i plamen, oko 550 mališana u 19 ekipa iz 17 varaždinskih dječjih vrtića natjecao se u atletskim disciplinama – trčanju na 50 metara, skoku u dalj, bacanju loptice i štafeti 4×25 metara – te nogometu i za djevojčice i dječake.

Naslov najboljeg vrtića osvojili su mališani iz Dječjeg vrtića ‘Bajka-Bubamara’, a prema rezultatima koje su postigli slijede DV ‘Panda’, ‘Trakošćanska’, ‘Čira-čara’, ‘Gortanova’, ‘Aleja’, ‘Kozarčeva’, ‘Bajka-Iskrice’, ‘Pinokio’, ‘Zeko’ i ‘Biškupec’ dijele isto mjesto, zatim slijede ‘Koprivnička-Zečići’, ‘Palčić’, ‘Koprivnička-Bubamare’, ‘Zečić’, ‘Sveta Uršula’, ‘Vlakić’, ‘Društvo Naša djeca’ te naposljetku ‘Dravska’.

Niti ove godine s tribina nije izostala velika podrška roditelja, baka, djedova, rodbine i prijatelja malih sportaša, a predsjednik Zajednice Alen Runac ističe da upravo ova manifestacije uvijek napuni Slobodu.

– Pohvaljujem roditelje uz poruku da nikada njihovo dijete ne može tako loše igrati da ga ne bi mogli pohvaliti. Preporučam svima da usmjere djecu u sport jer to formira karakter. Evo danas je s nama i Enes Garibović koji je počeo s ovim Olimpijskim festivalom dječjih vrtića, a sada je europski prvak u karateu – rekao je Runac.

Enes je izjavio da ime lijepe uspomene na te prve sportske nastupe na vrtićkoj Olimpijadi te poručio budućim sportašima i prvacima:

– Za početak neka slušaju tete u vrtiću, učitelje i nastavnike u školi, roditelje. Neka se bave sportom, neka probaju više sportova, neka prođu sportske škole i kasnije se odluče za jedan sport. I tada neka slušaju trenere, neka budu marljivi i odgovorni, ali sve to uz veselje.

Uz veliko finale u atletici i nogometu, mali su sportaši tijekom petodnevnog 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina sudjelovali i u vožnji spretnosti biciklom, teniskom višeboju, plivanju i likovnoj radionici, koje je Zajednica sportskih udruga organizirala uz pomoć Gradskih bazena ‘Varaždin’, Teniskog kluba ‘Varteks’, Policijske uprave varaždinske, HAK-a Varaždin, kao i varaždinskog akademskog kipara Ivana Mladenovića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije