DRAMSKI SUSRETI Osnovnoškolci iz Visokog u Virju izveli predstavu ‘Stena’

Polaznici Dramske grupe Osnovne škole Visoko sa svojim su voditeljem pedagogom Tiborom Martanom sudjelovali je na Susretu dramskih školskih družina u Virju, povodom obilježavanja Sudetinog kazališnog vikenda.

Idejna začetnica susreta je Katarina Franjo, dramska pedagoginja i profesorica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Franje Viktora Šignjara, a Susret je posvećen prerano umrlom hrvatskom književniku i virovskom učitelju Đuri Sudeti.

Dramska grupa Osnovne škole Visoko na susretu se predstavila predstavom ‘Stena’.

U izvedbi predstave sudjelovalo je dvanaestak učenika. Predstava je izvedena na kajkavskom narječju, a potiče na prihvaćanje i uvažavanje različitosti među vršnjacima. Nakon uspješnog nastupa polaznici Dramske grupe družili su se s vršnjacima-glumcima iz Novigrada Podravskog, Kalinovca, Molvi i Virja, a sudjelovali su i u zanimljivim dramskim radionicama pod vodstvom glumice i lutkarice Marine Bažulić.

Tijekom radionice Marina Bažulić je mladim glumcima predstavila i rad Crvenih noseva, udruge kojoj pripada. Istaknula je kako je igra najbolji način komunikacije, posebice u stresnim situacijama, a klaun-doktori svojim gegovima unose u bolničko okruženje i tako pomažu djeci otkloniti pažnju od bolesti i straha i usmjeriti je na smijeh i radost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije