PLANOVI ‘Klizišta su velik problem u županiji, stoga ŽUC radi na sanaciji’

Tomislav Osonjački, ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije i župan Predrag Štromar, prezentirali su danas, 10. travnja, plan građenja i održavanja lokalnih cesta.

– Županijska uprava za ceste upravlja s gotovo tisuću kilometara cesta. Ova je zima bila znatno jača što se tiče temperatura, tako da su na cestama nastala velika oštećenja. Primoralo nas je to da tijekom veljače i ožujka mijenjamo plan građenja kako bi on bio usklađen s realnim stanjem – istaknuo je Osonjački.

– Još prošle godine, na inicijativu župana i Skupštine, pokrenuli smo postupak dobivanja kredita, u čemu smo uspjeli. Radi se o iznosu od 20 milijuna kuna koje ćemo uložiti u radove. U prvih šest mjeseci uložit ćemo više od 27 milijuna kuna u radove na području županije. Velika je to stvar ukoliko uzmemo u obzir kako je proračun županijskim cestama na području države pao za 15 milijuna kuna. Ipak, trenutno radimo na tome da se ta sredstva vrate – dodao je Osonjački.

Od većih investicija župan Štromar je istaknuo radove na Frankopanskoj ulici u Ludbregu, zatim radove na području Sračinca, Jalžabeta, Beletinca, Presečnog, te kako su u planu i radovi na Vinici.

– Pet milijuna kuna planiramo uložiti u klizišta koja su veliki problem na području Bednje, Novog Marofa, Kameničkog Podgorja, Varaždinskih Toplica. Istaknuo bih i kako u našoj županiji imamo 14 općina i gradova kojima upravlja HNS, 12 HDZ, 1 SDP, a tri su pod upravom HSS-a. Od ukupno svih sredstava 44.85 posto ide u HDZ-ove općine i gradove, u HNS-ove 42.21, u SDP-ove 6.11 posto i HSS-ove 6.83 posto – kazao je Štromar i dodao kako se ‘inzistiralo da se poprave najgori dijelovi cesta, ali i da se prati stanje u županiji’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije