U ZNAKU BROJA 13 Renato Toplak iz Dubovice ima neobičan datum rođenja

Renato Toplak iz Dubovice, mjesta u okolici Ludbrega i kolijevke hrvatskog cvjećarstva, 13.03. proslavio je svoj 24 rođendan. On je kao i svaki drugi mladić njegove dobi, ali s jednim izuzetkom. U njegovoj godini, mjesecu danu i vremenu rođenja ima puno trojki i trinaestica. Rođen je u 13 sati i 13 minuta, pišu 24 sata.

– Volim broj 13 i ne doživljavam ga kao nesretni broj. Štoviše, meni je taj broj vrlo sretan. Iako mi na rodnom listu piše da sam rođen u 13 sati i 15 minuta, mama kaže da je u tom trenutku kad me rodila pogledala na sat u rađaonici i da je bilo 13 sati i 13 minuta – kaže Renato. Napominje da je bio četvrtak i da bi bilo zanimljivo da se rodio u petak kad je već sve na 13.

Mladić studira u Karlovcu zaštitu od požara, te je završio treću godinu. Najprije je krenuo studirati pravo u Osijeku, no nije se vidio kao budući pravnik pa je promijenio studij. Njegova slobodna aktivnost usmjerena je na angažman u DVD-u Dubovica gdje je zamjenik zapovjednika.

– To me privuklo i rezultiralo da promijenim studij. Živim u Dubovici s roditeljima i četiri godine starijom sestrom koja je rođena tjedan dana prije mene pa zajedno slavimo rođendane. U našoj kući je veselo tjedan dana prije i tjedan dana nakon naših rođendana. Čestitari dolaze i kasnije ako su spriječeni doći taj dana kada slavimo. Sestra i ja smo proslavili oba rođendana ove subote – kaže Renato sretan zbog svog datuma i vremena rođenja jer je jedinstveni kako kaže. Ističe da mu se ni na jedan petak 13 nije ništa loše nikada dogodilo, a majka mu je rekla da takav raspored brojeva u njegovu rođenju sigurno mora biti nešto posebno.

– Radim u svojoj struci preko student servisa u jednom privatnom poduzeću u Koprivnici i baš sam 13.02. ugovorio taj posao.

Opet jedna trinaestica koja me sretno pratila. To samo dokazuje da je taj broj zaista poseban i sretan u mom životu – kaže Renato koji u slobodno vrijeme voli boraviti u prirodi na svježem zraku, voziti se biciklom i motorom. Dok je bio mlađi, za rođendane bi dobivao svakakve poklone, sada su to uglavnom čokolade koje voli, prenose 24 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije