DAN NARCISA Osvještavanje o borbi protiv raka dojke 25. ožujka diljem županije

Dan narcisa održat će se ove subote, 25. ožujka, u vremenu od 9 do 13 sati diljem Hrvatske, pa tako i u Varaždinskoj županiji: varaždinskim trgovima, kod Kauflanda, u trgovačkom centru Supernova, u Varaždinskim Toplicama i Lepoglavi.

Akcija se provodi prodajom narcisa, cvijeta koji u cijelom svijetu simbolizira proljeće, novi život, novu nadu, pa tako i borbu protiv raka.

Udruga žena oboljelih na dojku provodi akciju Dan narcisa sa ciljem senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke, ali i osvješćivanja žena o potrebi pregleda, jer samo na vrijeme otkriven karcinom može biti izlječiv.

Posebice žele ukazati ženama na potrebu da se odazovu pozivu na besplatni mamografski pregled koji im može spasiti život.

Osim toga, Udruga Narcisa – žene u borbi protiv raka dojke Ludbreg, Dan narcisa obilježit će prodajom na Trgu Svetog Trojstva istog dana, u vremenu od 9 do 12 sati. Uz prodaju narcisa bit će održana i humanitarna prodaja uskrsnih pisanica kojom se ludbreška udruga pridružuje akciji ‘Darujmo ružičasti život’ koju je pokrenula Europa Donna Hrvatske za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije