‘IMAM PRAVO ŽIVJETI’ Pokrenuta nacionalna peticija za zaštitu nerođene djece

Građanska inicijativa ProLife.hr pokrenula je nacionalnu peticiju ‘Imam pravo živjeti’, kojom, ističu, traže maksimalnu zaštitu nerođene djece i pomoć ženama.

Potpisivanja će se provoditi po glavnim gradskim trgovima diljem Hrvatske, kao i po svim župama u Hrvatskoj.

Kako je najavila Mateja Glavaš u ime inicijative Prolife.hr, inicijativa za zaštitu života nerođenih u Hrvatskoj i pružanje odgovarajuće pomoći i potpore majkama koje žele roditi svoje dijete ovoga je vikenda krenulo po mnogim gradovima u Hrvatskoj i trajat će sve do Uskrsa – 16. travnja.

– Želimo prikupiti što više potpisa kako bismo ih predali hrvatskoj Vladi i Hrvatskom saboru i da se u roku dvije godine, kako je odredio Ustavni sud, donese novi zakon o nerođenima – poručila je Glavaš i podsjetila da su sva četiri medicinska fakulteta u Hrvatskoj još 2009. jasno rekli kada život počinje – trenutkom začeća.

– Očekujemo da će se hrvatski političari ravnati po tim činjenicama, a ne ideološkim pretpostavkama, i da će znanstvene činjenice biti ugrađene u novi zakon koji bi trebao maksimalno zaštititi nerođenu djecu – dodala je Glavaš.

Inicijativa se cijelo vrijeme može potpisivati na ovoj internetskoj stranici, dok iz varaždinske podružnice Udruge Betlehem poručuju da će se, prema dogovoru biskupa i organizatora peticije, potpisi skupljati ispred svih crkva nakon nedjeljnih misa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije