VANDALIZAM Klipič mašina oštećena, a obje instalacije oblijepljene naljepnicama

– Neugodno smo iznenađeni prizorom koji smo jučer zatekli u Bakačevoj ulici kod umjetničkih instalacija Varaždinsko zelje i Klipič mašina. Pločica postavljena prije samo nekoliko dana ispod Klipič mašine, na kojoj je istaknut naziv instalacije te njezin autor, je razbijena, a po instalacijama su zalijepljene naljepnice stranke Slobodna Hrvatska.

Riječi su to Jelene Toth, direktorice Turističke zajednice grada Varaždina, koja je reagirala nakon što je zatekla opisani prizor.

Dodala je da pokraj tih instalacija unatrag nekoliko dana netko svakodnevno postavlja lampaše, o čemu smo već bili pisali.

– Kome smetaju umjetničke instalacije pokraj kojih se svakodnevno zaustavljaju prolaznici, koje turisti s veseljem proučavaju prilikom obilaska grada i koje doprinose atraktivnosti ulice? – pita se Toth.

Dodaje da je ovakav način izražavanja bilo kakvog nezadovoljstva neprimjeren u jednom gradu kakav Varaždin je i kakav bi želio biti.

– Taj način promoviranja političkih stranaka, uništavanje tuđe imovine, paljenje lampaša te lijepljenje naljepnica u promotivne svrhe na instalaciju u čije je stvaranje netko uložio trud, krajnje je neprimjereno – kaže Jelena Toth.

Podsjeća da su umjetničke instalacije zajednički financirali Turistička zajednica grada Varaždina, Hrvatska turistička zajednica i Grad Varaždin.

Za kraj dodaje da je cijeli slučaj uništavanja navedene imovine prijavljen i policiji.

Iz Slobodne Hrvatske poručuju da nemaju nikakve veze s lijepljenjem njihovih naljepnica na instalacije.

– Mi smo te naljepnice dijelili građanima prilikom svojih akcija, tako da ih ima mnogo ljudi. Naši aktivisti sigurno nisu lijepili na tome mjestu i nama je žao što ih je netko upotrijebio na takav način. No mi smo i ovako spremni pomoći Turističkoj zajednici da se te naljepnice uklone, jer je gore naziv naše stranke i ne bismo htjeli da nas se dovodi u vezu s uništavanjem javne imovine – rekao nam je Dražan Dizdar, tajnik stranke.

Kontaktirali smo i bivšeg člana stranke i jednog od osnivača, Marka Kestelija, koji i dalje surađuje s bivšim kolegama.

– Žao nam je što su vandali na taj način iskoristili naljepnice Slobodne Hrvatske koje smo dijelili kao znak pažnje na našem štandu – kaže Kesteli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije