NAKON 26 GODINA Aquamarin zatvara vrata, Pučko učilište ima drugačije planove

Nakon punih 26 godina Aquamarin, popularni varaždinski kafić u Gajevoj ulici, zatvara svoj vrata.

– Proveli smo 26 predivnih i nezaboravnih godina druženja, velikih i malih veselica te raznih drugih događanja. Znamo da nismo uvijek uspijevali biti na visini zadataka, bilo je i grešaka – koje su dio posla i života – ali smo se uvijek trudili da ih bude što manje te da se svaki gost osjeća dobro i posebno. Nama je bilo lijepo, a nadamo se da smo ispunili barem dio očekivanja naših gostiju kojima zahvaljujemo na vjernosti, pohvalama i kritikama, bez kojih ne bi uspjeli održati Aquamarin tako dugo. Isto tako zahvaljujemo poslovnim partnerima, izvođačima i našim djelatnicima – objavljeno je tim povodom na Facebook stranici Aquamarina, kafića kojeg su godinama uspješno vodili braća Nevenko i Mario Kušević.

Razlog zatvaranja je taj što je istekao ugovor o najmu, a vlasnik, Pučko otvoreno učilište, za taj prostor, koji se nalazi odmah uz ulaz u Kino Gaj, ima drugačije planove.

Što će dalje biti s tim prostorom, upitali smo ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Sandru Malenicu.

– Predvorje je jako važan dio svakoga kina i nama je namjera u godini kada Pučko otvoreno učilište slavi stotinu godina ovaj prostor prenamijeniti. On bi trebao postati nešto što nazivamo AVE IP, što je skraćenica za audiovizualno-edukativni info pult – iznosi planove Malenica.

Kaže da bi cijeli prostor trebao funkcionirati i dalje kao kafić, ali u drugačijem formatu.

– Plan je prostor oblikovati kao svojevrsni ‘dnevni boravak’, gdje će i dalje biti moguće naručiti piće, jer POU ima pravo baviti se i ugostiteljskom djelatnošću. Ali to neće biti jedina svrha. Prostor će služiti kao mjesto gdje posjetitelji kina mogu ostati nakon projekcije, ali i doći tijekom dana, pročitati knjigu, budući da će prostor biti opremljen literaturom vezanom uz ono čime se bavimo, a funkcionirat će i kao mjesto na kojem će se održavati razne prezentacije, radionice, književne večeri i slično – predstavila je skicu budućeg prostora dosadašnjeg Aquamarina Sandra Malenica.

Kafić će tako zatvoriti svoja vrata 15. ožujka, a do 20. ožujka prostor bi trebao biti ispražnjen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije