FOTO Trim staza u šumi Jelačićki predana na korištenje građanima!

Varaždinci i Varaždinke, ali i svi zainteresirani, od danas mogu uživati u novoj trim stazi u šumi Jelačićki, koja se nalazi u neposrednoj blizini Arene Varaždin.

– Varaždin nakon dugo vremena konačno dobiva trim stazu, nadam se da će ova potrajati malo duže. Zato smo je i stavili ovdje, da je malo bliže dvorani, a ne duboko u šumi, kao prošla – istaknuo je gradonačelnik Goran Habuš prilikom službenog otvorenja.

Investitor izgradnje je Grad Varaždin, a projekt se financira iz sredstava Parkova d.d.

– Uredili smo trim stazu, a reakcije Varaždinaca su u velikoj većini dobre. Ima i nekih kritika, ali ne možemo baš sve uvijek zadovoljiti – istaknuo je Marin Bašić, direktor tvrtke Parkovi d.d.

Trim staza bit će, nastavlja Bašić, namijenjena rekreaciji privatnih i profesionalnih korisnika na dužini 2.000 metara, s 14 različitih trim stanica, na kojima su razne sprave za vježbanje, od prirodnih materijala, izrađene prema normama i certifikatima za sigurnost i kvalitetu, do impregniranih drvenih dijelova sa pojačanjima.

Na samom ulazu u trim stazu nalazi se info ploča sa shemom staze i označenim trim stanicama. Na raskrižjima trim staze su postavljeni smjerokazi te ploče upozorenja pri prelasku staze preko prometnice. Unutar staze su smješteni koševi za smeće s vrećicama za smeće.

Pritom se postavilo pitanje u kojoj je fazi projekt ‘Živjeti z Dravo-m’ u čijem je glavnom fokusu revitalizacija Dravske park šume te povratak građana na rekreaciju uz dravsku šetnicu.

– Projekt je nešto usporen, jer nemamo proračun, ali polako skupljamo dokumentaciju, i sigurno se nastavlja, tko god bio gradonačelnik – kazao je Habuš.

Bilo kako bilo, topliji dani su sve bliže, a svi se nadaju kako će trim staza postati omiljeno mjesto za rekreaciju brojnih građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije