CHAT PO VARAŽDINSKI Pobačaj – pro life ili pro choice. Koje je vaše mišljenje?

Ovoga četvrtka, 9. ožujka, u emisiji Chat po Varaždinski, koja počinje u 15:15 sati na Radiju Sjeverozapad (95,2 FM ili live stream), tema je – pobačaj.

Emisiju, koju zajedno uređuju Radio Sjeverozapad i Varaždinski.hr, vodi Dubravka Novak, a tu je kao redoviti gost-domaćin i urednik Varaždinskog.hr Goran Štimec.

Ovoga puta u studiju će nam se pridružiti Zrinka Balić, tajnica varaždinske podružnice udruge Betlehem, te Ksenija Krčar, predsjednica varaždinske udruge Izražena.

40 dana za život

Naime, prvoga dana ožujka ispred Opće bolnice Varaždin započelo je bdijenje vjernika koje organizira udruga Betlehem, u sklopu kampanje ’40 dana za život’.

> 40 DANA ZA ŽIVOT Ispred Opće bolnice započelo tiho bdijenje protiv pobačaja

Ovo je četvrta godina trajanja kampanje koju organizatori opisuju kao ‘tihi jasan znak borbe za prestanak pobačaja u našem gradu, domovini i u cijelom svijetu’.

Pro-life, pro-choice

Inicijativi nazvanoj pro-life, koja se zalaže za ukidanje prava na legalni pobačaj temeljem stava da ljudski život počinje začećem, o čemu je ovih dana odlučivao i Ustavni sud, suprotstavljena su pro-choice stajališta, koja se zalažu na pravo na izbor i smatraju da pravo na pobačaj spada u ljudska prava, odnosno ženska prava.

Prosvjed na Dan žena

Upravo na Dan žena varaždinska udruga Izražena ispred Opće bolnice Varaždin organizira također, kako kažu u udruzi, mirni i tihi prosvjed. Osnovna poruka koja se želi odaslati je da ‘svaka žena sama mora odlučivati što će činiti sa svojim tijelom’.

> PRAVO NA IZBOR Udruga Izražena 8. ožujka organizira prosvjed ispred bolnice

Trebamo vaše mišljenje!

Zanima nas i mišljenje građana o ovoj temi! Iako je riječ o složenom pitanju o kojem nikad u povijesti nije bilo društvenog konsenzusa i vjerojatno ga nikad neće ni biti, želimo znati kako javnost ‘diše’.

Pozivamo vas stoga da nam se do početka emisije javite pismenim putem i iznesete svoje mišljenje o ovotjednoj temi. Odabrane komentare pročitat ćemo uživo u emisiji.

Svoje komentare možete poslati putem poruke na Facebook stranici Varaždinskog.hr ili Facebook stranici Radija Sjeverozapad, ili pak putem elektroničke pošte info@varazdinski.hr, ili jednostavno javnim komentarom ispod ovoga članka.

Šaljite nam odgovore na ta i druga pitanja i slušamo se u četvrtak, 2. ožujka, u 15:15 sati, na 95,2 FM ili putem live streaminga!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije