Predavanje Nenada Bakića o promjenama u hrvatskom školstvu 28. veljače

Rotary Club 1811 organizira još jedno vrlo aktualno i zanimljivo predavanje Nenada Bakića, koje će se održati u utorak, 28. veljače, u Park Boutique Hotelu, s početkom u 20 sati.

Projekt Croatian Makers iza kojeg stoje Nenad i Rujana Bakić, osnivači Instituta za razvoj i inovativnost mladih, na pragu su velike promjene u hrvatskom školskom sustavu. Tamo gdje je država bila troma, uskočila je privatna investicija i crowdfundingom prikupila dovoljno sredstava za 40.000 BBC Micro:bitova, što znači da će ih moći raspodijeliti iduće školske godine na stolove baš svakog učenika 6. ili 7. razreda.

– Želimo barem u STEM području, koje je u razvijenom svijetu jezgra kurikuluma, napraviti značajan iskorak i omogućiti u obrazovanju jednakost prilika za djecu iz Hrvatske i drugih zemalja kako bi bili ravnopravni sudionici društva 21. stoljeća. Osim što mnogim mladim ljudima omogućavamo bolju budućnost, utječemo i na odrasle, tako da im fokus stavljamo na budućnost, umjesto na prošlost – rekao je Bakić.

Ulaz je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije