AGRO KNEGINEC Održana osnivačka skupština Udruge za poljoprivrednike i stočare

Sukladno inicijativi zainteresiranih malih proizvođača koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i stočarstvom, u Gornjem Knegincu održana je u srijedu, 1. veljače, osnivačka skupština Udruge ‘Agro Kneginec’.

Za predsjednika udruge izabran je Igor Lukinec, za dopredsjednika Matija Hofman, dužnost tajnika obnašati će Rudolf Deriš, a za članove Izvršnog odbora izabrani su Nikola Sačić i Mario Ivković.

Na skupštini su izabrani i članovi Nadzornog odbora Mario Horvat, Robert Kaniški i Nenad Pintarić te likvidator udruge Boris Lacković.

Udruga ‘Agro Kneginec’ osnovana je s ciljem zajedničkog nastupa članova na tržištu poljoprivrednih proizvoda prema otkupljivačima i dobavljačima repromaterijala, a sve u cilju ostvarivanja povoljnijih uvjeta kupnje i prodaje.

Na skupštini je također istaknuto da će članovi udruge kontinuirano provoditi edukacije, organizirati edukativne posjete poljoprivrednim sajmovima, te organizirati stručna predavanja u svrhu uvođenja suvremenih agrotehničkih mjera u proizvodnji i povećanja kvalitete poljoprivrednih proizvoda.

Skupštini su prisustvovali zamjenik načelnika Robert Đuranec i općinski načelnik Goran Kaniški, koji je podržao osnivanje udruge te naglasio potrebu da Općina ima ovakvu strukovnu udrugu i napomenuo da u proračunu Općine postoje osigurana sredstva za poljoprivredu koje udruga može koristiti za realizaciju svojih programa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije