Predstavljanje knjiga ‘Droga, ovisnost i nasilje’ u Novom Marofu

Kriminalist Dubravko Klarić u srijedu, 25. siječnja, u 12 sati predstavit će u Kulturnom centru ‘Ivan Rabuzin’ u Novom Marofu knjigu ‘Droga, ovisnost i nasilje’, a predstavljanje knjige organizira Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof.

Dubravko Klarić savjetnik je u Uredu za suzbijanje zloporabe droge Vlade Republike Hrvatske, kao i član Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Zagrebačke županije. Jedan je od najboljih poznavatelja situacije na području kriminologije i zlouporabe droga u Hrvatskoj.

Diplomirani je kriminalist sa završenim brojnim seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu. Posebno se bavi kriminalističkim, pravnim i psihosocijalnim aspektima zlouporabe droga i u vezi s time represivno-preventivnim djelovanjem.

Dosada je objavio desetak samostalnih knjiga, a u ovoj knjizi progovara o problematici ovisnosti o drogama, alkoholu, duhanskim proizvodima, Internetu, kockanju i slično.

Tradicionalne i moderne ovisnosti

Knjiga u užem smislu povezuje brojne ovisnosti, poput prekomjernog pijenja alkohola ili patološkog kockanja, ali i modernih ovisnosti – o Internetu, mobitelu ili društvenim mrežama, s najvećim naglaskom na droge.

Knjiga ima preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i namijenjena je prvenstveno roditeljima, prosvjetnim djelatnicima, stručnim suradnicima, socijalnim radnicima, pedagozima i drugim strukovnim profilima koji se pojavljuju kao važni čimbenici u odgoju, socijalizaciji, pravilnom usmjeravanju, izgradnji i učenju životnih vještina, djece i mladih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije