U Gornjem Ladanju započinje investicija vrijedna 7,5 milijuna kuna

U toku ove godine, područje Općine Vinica, točnije naselje Gornje Ladanje, bit će poprište investicije vrijedne preko 7,5 milijuna kuna.

Riječ je o dugoočekivanoj izgradnji sustava za kanalizaciju zajedno sa sustavom odvodnje oborinskih voda uz proširenje ceste te izgradnju nogostupa duž čitave ulice Bana Jelačića, od Arboretuma Opeka do Tabana (u duljini od 1440 m).

‘Varkom’ je već proveo postupak javne nabave i odabrao izvođača radova (‘Aquatehnika’ d.o.o. iz Varaždina) za izgradnju kanalizacijske odvodnje za što je Općina Vinica putem ‘Hrvatskih voda’ prethodno osigurala inicijalna sredstva, a Općina Vinica upravo provodi otvoreni postupak javne nabave za radove proširenja ceste s oborinskom odvodnjom i izgradnjom nogostupa ukupne vrijednosti 5,5 milijuna kuna, za što Općina Vinica također radi na osiguranju preostalih potrebnih sredstava.

Osim toga, Općina će u konačnoj financijskoj konstrukciji iz proračuna izdvojiti 25 % vlastitiih sredstava za izgradnju nogostupa – izjavio je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije