Vijesti / Društvo

Gospodarska škola sudjeluje u europskom projektu vrijednom 43 tisuće eura

Gospodarska škola sudjeluje u europskom projektu vrijednom 43 tisuće eura

U skladu s razvojnim planom, kojim je utvrđena vizija i misija škole koja se sastoji u kontinuiranom i kvalitetnom cjeloživotnom obrazovanju, ali i individualnom napretku te permanentnom podizanju kvalitete srednjoškolskog odgoja i obrazovanja u području ekonomije, trgovine i poslovne administracije te turizma i ugostiteljstva, Gospodarska škola Varaždin je za potrebe daljnje modernizacije u pogledu razvoja organizacije, povećanja kvalitete pružanja usluga obrazovanja u ekonomskom području i internacionalizacije organizacije, u sklopu europskog projekta omogućila mobilnost 15 učenika i 6 nastavnika u grad Leipzig u Njemačkoj.

Projekt 'Modernizacija vježbeničkih tvrtki i razvoj digitalnih kompetencija' čiji je nositelj Gospodarska škola Varaždin, a projektni partner iz Njemačke, organizacija Vitalis GmbH, sufinanciran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost projekta je 43.558 eura, a razdoblje provedbe od 1. lipnja 2016. do 31. svibnja 2017. godine.

Ciljne skupine projekta su 15 učenika trećih i četvrtih razreda smjera Ekonomist, Komercijalist i Ekonomska gimnazija te 6 nastavnika ekonomske skupine predmeta, predmeta Vježbenička tvrtka i Strukovne vježbe.

Učenici su na stručnoj praksi proveli 21 dan stječući nova stručna znanja i vještine iz područja ekonomije i poduzetništva na međunarodnoj, europskoj razini usavršavanjem jezičnih kompetencija te usvajanjem novih pristupa radu. Sve će to rezultirati unapređenjem njihovog osobnog razvoja, povećanjem zapošljivosti, samozapošljivosti i boljem snalaženju na međunarodnom tržištu rada.

Nastavnici su na stručnom usavršavanju proveli 7 dana razvijajući stručne kompetencije u podučavanju i upravljanju školom prema europskim standardima ekonomskog strukovnog obrazovanja, inovativnosti, kreativnosti i povećanju kvalitete poučavanja i obučavanja mladih ekonomista, trgovaca i poduzetnika.

Provedenim mobilnostima ostvareni su ciljevi projekta, a to su: razvoj vještina i kompetencija učenjem u inozemstvu, jačanje suradnje s inozemnim obrazovnim institucijama, stručno usavršavanje osoblja koje rade u području obrazovanja, ukazivanje na potrebu učenja stranog jezika te motiviranje sudionika na bolje upoznavanje i razumijevanje drugih kultura.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci